Red Bull Content Pool

"Deviņvīri" atskatās uz oktobra un novembra notikumu TOP

Vīru pasaule
2022. gada 1. decembrī 05:51 2022. gada 1. decembrī 05:51
  9vīri
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā. (Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva)

Atgūtā pilsēta

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Pēc vairāk nekā astoņu mēnešu piespiedu prombūtnes Hersonā atgriezušies ukraiņu spēki. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis krieviem atkaroto pilsētu apmeklēja jau trešajā dienā pēc tās atgūšanas, skaidri parādot, kurš te ir saimnieks. Piebildīsim, ka viņa oponentu Vladimiru Putinu neviens nekad nav redzējis frontes līnijai tuvāk par 1000 kilometriem...

Spēlei gatavi!

Foto: REUTERS/SCANPIX

Dohas stadions ir gatavs uzņemt Pasaules kausu futbolā, kas šogad sākas pilnīgi netipiskā laikā – nevis vasarā, bet gan rudens nogalē. Tikai šāds risinājums ļāva izvairīties no pārmērīgās tveices, kas vasaras mēnešos Katarā nav izturama. Taču ap plus 27–30 grādiem pēc Celsija sola arī novembra beigās, tiesa, vakarpusē, kad parasti notiek spēles, varētu būt mazliet vēsāks.

Vēsturisks panākums

Foto: Edija Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlase pirmo reizi kvalificējusies Pasaules kausa izcīņas finālturnīram – tas kļuva zināms akurāt Lāčplēša dienā, kad mūsējie sagrāva Grieķiju, bet konkurenti beļģi cieta zaudējumu spēlē pret turkiem.

Laba investīcija

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Tas cilvēks, kurš 1970. gada 7. janvārī pirms vai pēc "Led Zeppelin" koncerta Birmingemas pilsētas hallē uz koncertafišas izlūdzās visiem četriem grupas dalībniekiem autogrāfus, diez vai spēja iedomāties, par cik izdevīgu investīciju reiz kļūs šis papīra gabals ar četriem parakstiem. Nule tas nonācis "Bonham's" izsoļu namā, un tā pārdošanas cena tiek lēsta 30–40 tūkstoši mārciņu.

Laukumā juniors

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Pamēģiniet uzminēt, kā sauc šo džentlmeni futbola tērpā ar omulīgo alusvēderiņu? Tas ir Djego Armando Maradona! Ar piebildi – juniors. Jā, leģendārās futbola zvaigznes dēls, kurš arī mēģināja kļūt par profesionālu futbolistu un pusaudža gados spēlēja "Napoli" jauniešu komandā, taču tēva līmeni ne tuvu nesasniedza un karjeru aizvadīja zemākajās līgās un pludmales futbolā. Pērn kļuva par kādas itāļu amatieru komandas treneri, bet šajā attēlā iemūžināts, piedaloties spēlē, kas veltīta viņa tēva piemiņai,

Studenti pret inflāciju

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Bangladešas studenti izgājuši mītiņā, protestējot par inflāciju, kuras dēļ sadārdzinās mācībām nepieciešamās preces, ieskaitot grāmatas un rakstāmpapīru, tāpēc nu nākas rakstīšanai izmantot augu lapas.

No kuģa uz trasi

Foto: Red Bull Content Pool

Kuveitieši motokrosu rīko ar vērienu, sūtot sportistus trasē pa taisno no prāmja. Turklāt trase ir izveidota Failakas salā – pamestas un pussagruvušas pilsētas ielās, kur jātraucas cauri vecām sporta zālēm un nepievilcīgiem pagalmiem.

Augšā pa sienu

Foto: Red Bull Content Pool

Šādu kāpjamsienu, kas izveidota 220 metru augstajā Verašas dambī Šveicē, nācās pievarēt "Red Bull" rīkotā klinšu kāpšanas čempionāt dalībniekiem. 16 dalībnieku konkurencē uzvarēja spāņu un slovēņu duets Alberto Giness Lopess un Luka Potočars.

Paciņu centrs

Foto: AFP/Scanpix

Šādi, ja raugāmies no augšas, izskatās sūtījumu šķirošanas centrs Ķīnas Hunaņas provincē zemo cenu dienās – to laikā loģistikas centra darbiniekiem nākas rauties slapju muguru.

Pievienot komentāru