Shutterstock

Valstis, kuras ir visdrošākās vientuļajām ceļotājām sievietēm

Pasaulē
2023. gada 10. aprīlī 06:45 2023. gada 10. aprīlī 06:45
  Jauns.lv
Neskatoties uz pieaugošo tendenci ceļot vienatnē, sievietes joprojām saskaras ar izaicinājumiem, ceļojot uz ārzemēm vienas. Taču dažas pasaules valstis ieņem vadošo lomu sieviešu vienlīdzībā un drošības līmenī, kas vientuļajām ceļotājām paver plašas iespējas pasauli iepazīt tikai savā kompānijā.

"Norwegian Cruise Line" pētījums atklāj, ka katrs trešais ceļotājs dod priekšroku ceļot vienatnē, un jo īpaši vecāka gadagājuma sievietes ir šīs tendences virzītājspēks. Saskaņā ar ceļojumu tīkla "Virtuoso" iekšējo pētījumu, 2022. gadā visvairāk vienas ceļoja sievietes vecumā no 65 gadiem.

Neskatoties uz pieaugošo tendenci ceļot vienatnē, sievietes joprojām saskaras ar problēmām, dodoties uz ārzemēm vienas. Lai gan sievietēm ir jābūt drošai ceļošanai visā pasaulē, patiesībā sievietes joprojām saskaras ar diskrimināciju un drošības problēmām visās pasaules daļās. Tomēr daudzas valstis ir pielikušas pūles, lai situāciju mainītu. 

Lai atrastu vietas, kurās ir vislielākais progress attiecībā uz sieviešu drošību un vienlīdzību, kas ceļo vienatnē, raidorganizācija BBC iepazinās ar Džordžtaunas universitātes Sieviešu miera un drošības indeksu, Pasaules ekonomikas foruma globālās dzimumu atšķirības ziņojumu un Ekonomikas un miera institūta globālo miera indeksu. Pēc tam BBC runāja ar sievietēm, kuras vienas ceļojušas uz augstākā līmeņa valstīm, lai saprastu, kas viņām lika justies drošāk, dzirdētu viņu pašu ceļojumu padomus un uzzinātu, ko vislabāk redzēt un darīt kā vientuļajam piedzīvojumu meklētājiem.

Citi šobrīd lasa

Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties 1
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Bezvēsts pazudušais 2005. gadā dzimušais Valters Vanags atrasts gājis bojā
Pievienot komentāru