Pēc ziņām par Ukrainas pretuzbrukuma sākšanos "Vagner" pamet Bahmutu

Pasaulē
2023. gada 25. maijā 12:49 2023. gada 25. maijā 12:49
  Jauns.lv
"Vagner" vadonis Jevgeņijs Prigožins paziņoja par savu algotņu karapulka vienību izvešanu no Bahmutas, Doņeckas apgabalā, vēsta Unian.

Tas noticis dienā, kad Ukrainas prezidenta birojā atklāts, ka sācies Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukums Krievijas armijai.

Prigožina preses dienests publicēts video, kurā redzams process, kurā it kā tiek uzsākta "vāgneriešu" izvešana. Viņš pats pozē kadros blakus cilvēkiem militārajā formā. "Mēs dodamies uz aizmuguri... Pozīcijas pirms 1. jūnija tiks nodotas Krievijas armijai," sacīja Prigožins, “atstājam visu - munīciju, pozīcijas, visu, arī sausās devas. Bet, lai karavīriem nebūtu grūti, atstāsim divus “vāgneriešus”, kuriem bija galvenā loma Bahmutas sagrābšanā. Tie ir “Bībers” un “Doļiks”. Tiklīdz būs nepieciešams, viņi stāsies pretī ukraiņiem," sacīja Prigožins. Tiesa, divu “vagneriešu”  - “Bībera” un “Doļika” - atstāšana video izskatījās par ņirgāšanos gan attiecībā pret Krievijas armiju, gan pret minētajiem algotņiem.

Saistītās ziņas

Ukraina ir pastiprinājusi savas aktivitātes gar frontes līniju. Vai pretuzbrukums ir sācies?
ISW: Krievija ar gaisa triecieniem mēģina kavēt Ukrainas pretuzbrukumu
"Pilna mēroga karš 1500 kilometru frontē" Ukraina oficiāli paziņo par pretuzbrukuma sākumu 3

Kā zināms, 20. maijā Jevgeņijs Prigožins paziņoja, ka viņa algotņi ir ieņēmuši Bahmutu  un 25. maijā sāks pamest pilsētu. Pēc it kā Bahmutas ieņemšanas "Vagner" algotņi "panākumu" pielīdzināja Berlīnes ieņemšanai Otrā pasaules kara laikā.

Prigožina paziņojumu komentēja Ukrainas Bruņoto spēku austrumu karaspēka grupas spīkers Sergejs Čerevatijs. Pēc viņa teiktā,  “Vagner” grupējums būtībā Bahmutā tika sakauts.

“Vagner” vadonis Prigožins ir atzinis, ka Krievijas armija Ukrainā cieš milzīgus zaudējumus – daudz vairāk nekā Afganistānā. Pēc viņa teiktā, Bahmutā vienādi tika likvidēti algotņi, notiesātie un regulārie "vāgnerieši" -  kopā ap 20 000 bojā gājušo. Lai šī informācija neizraisītu sprādzienu Krievijas sabiedrībā, “Vagner” vadītājs, pēc Unian paustā, samelojis, ka Ukrainas bruņoto spēku zaudējumi esot vairākas reizes lielāki.

Citi šobrīd lasa

Bīstams trends, kas nāvē var novest zīdaiņus! Kāpēc ASV aizliegts ar likumu, bet Latvijā zeļ un plaukst?
Pēc kopdzīves 18 gadiem tiek šķirta dziedātājas Ances Krauzes laulība
Kā nepieļaut vēzi? Onkoloģe uzsver vienu ļoti svarīgu aspektu
Pievienot komentāru