Vācijas kanclers Olafs Šolcs 2022. gada 15. februārī, Kremlī, Maskavā, tiekas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. (Foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press)

Šolcs: "Es plānoju laika gaitā ar Putinu atkal runāt"

Pasaulē
2023. gada 26. maijā 08:01 2023. gada 26. maijā 08:01
  Jauns.lv/LETA
Vācijas kanclers Olafs Šolcs paziņojis, ka plāno "laika gaitā" atgriezties pie sarunām ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

"Mans pēdējais telefona zvans [Putinam] bija pirms zināma laika," piektdien laikrakstā "Kölner Stadt-Anzeiger" publicētajā intervijā norādījis Šolcs. "Taču es plānoju laika gaitā ar Putinu atkal runāt."

Pēdējā Vācijas kanclera saruna ar Krievijas diktatoru notika pagājušā gada decembrī.

Šis stundu ilgās sarunas laikā Šolcs aicināja Putinu izvest karaspēku no Ukrainas, kamēr Kremļa saimnieks kārtējo reizi apsūdzēja Rietumus "destruktīvas" politikas īstenošanā.

Kopš tā laika spriedze Berlīnes attiecībās ar Maskavu turpinājusi vienīgi pieaugt, un to īpaši saasināja pēc ilgas vilcināšanās janvārī beidzot pieņemtais Šolca valdības lēmums atļaut Vācijā ražoto smago tanku nodošanu Ukrainai.

Intervijā Šolcs uzstājis, ka viņa mērķis joprojām esot "aktīvi atbalstīt Ukrainu", tajā pašā laikā "novēršot tiešu konfliktu starp NATO un Krieviju".

Viņš arī uzsvēris, ka Vācija nekad nedrīkst rīkoties viena un ka vienmēr tās darbības saskaņojamas ar sabiedrotajiem.

Uz jautājumu par iespējām apturēt karu sarunu ceļā Šolcs atbildējis, ka Putinam jāsaprot - karš nevar beigties ar "kaut kādu auksto mieru", piemēram, "pārvēršot pašreizējo frontes līniju par jaunu robežu starp Krieviju un Ukrainu".

Kanclers norādījis, ka tam jābūt "taisnīgam mieram", kura priekšnoteikums ir Krievijas karaspēka izvešana no Ukrainas.

Citi šobrīd lasa

FOTO: skaistas mājas un šiki dzīvokļi - kā dzīvo pašmāju slavenie un varenie
Adriana Miglāne tagad strādā bērnudārzā un alimentos no bijušā vīra saņem vien 150 eiro mēnesī
Šokējošas ziņas Rusiņa lietā. Mirušās sievietes kaimiņiene palīdzēja slepkavam izsekot upuri
Pievienot komentāru