Brazīlijas prezidents Luizs Inasiu Lula da Silva. (Foto: CAMERA PRESS/Rob Welham / Vida Press)

Brazīlijas prezidents atteicies braukt pie Putina

Pasaulē
2023. gada 26. maijā 22:39 2023. gada 26. maijā 22:39
  Jauns.lv
Brazīlijas prezidents Luizs Inasiu Lula da Silva atteicis Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzaicinājumam apmeklēt Krieviju.

"Es tikko runāju pa telefonu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Es pateicos viņam par uzaicinājumu apmeklēt Starptautisko ekonomikas forumu Sanktpēterburgā," savā "Twitter" lapā pavēstīja Brazīlijas līderis.

Pēc viņa teiktā, viņš atbildējis, ka nevar braukt uz Krieviju. Tāpat politiķis piebilda, ka ir gatavs kopā ar Indiju, Indonēziju un Ķīnu meklēt "miera ceļus" kara noregulējumam Ukrainā.

Kremļa mājaslapā norādīts, ka Lula da Silva "izklāstījis savu redzējumu par iespējamiem starpniecības centieniem noregulējuma ceļu meklēšanā". Putins arī paziņoja par "Krievijas puses atvērtību dialogam politiski diplomātiskajā ievirzē".

Karš Ukrainā - Brazīlijas nostāja

Iepriekš Brazīlijas prezidents iekūlies skandālā savu izteikumu dēļ par karu Ukrainā. Tā viņš apgalvoja, ka karā vainojama ne tikai Krievija, bet arī Ukraina. Pēc viņa versijas, lēmumu par kara sākšanu it kā pieņēmušas abas valstis. Tāpat Lula da Silva vairākkārt kritizējis ieroču piegādes Ukrainai, vēsta UNIAN.

"Lielā septiņnieka" samitā Hirosimā Brazīlijas prezidentam bija jātiekas ar Zelenski, taču tikšanās izjukusi. Ukrainas līderis, komentējot situāciju, paziņojis, ka Lula būtu jāraizējas par izjukušo tikšanos. Pēc paša Brazīlijas prezidenta teiktā, viņš bija vīlies.

Citi šobrīd lasa

"Aknām vitamīni ir vislielākie kaitnieki!" Gastroenterologs Ivars Tolmanis pastāsta to, ko daudzi nezina
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē
Pievienot komentāru