The headquarters of Netflix. (Foto: Kristoffer Tripplaar / Alamy/ Vida Press)

"Netflix" liks maksāt par dalīšanos ar parolēm

Auto un tehnoloģijas
2023. gada 24. maijā 14:07 2023. gada 24. maijā 14:07
  Jauns.lv
"Netflix" otrdien, 23. maijā,  nāca klajā ar publisku paziņojumu, ka tā plāno aktīvi apkarot plaši izplatīto kontu paroļu koplietošanu. Tas ir Netflix jaunākais mēģinājums piesaistīt vairāk abonentu savam video straumēšanas pakalpojumam, kad tā  izaugsme pēdējo gadu laikā ir  palēninājusies.

Lai cīnītos pret paroļu koplietošanu, "Netflix" paziņoja, ka ierobežos savu programmu skatītāju skaitu ar cilvēkiem, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā. Tie, kas abonē "Netflix" standarta vai premium plānus un par to maksā maksā attiecīgi no 15,50 līdz 20 ASV dolāru mēnesī, varēs ļaut citai personai, kas dzīvo ārpus savas mājsaimniecības, izmantot savu paroli, maksājot papildus 8 ASV dolāru mēnesī. Šādi lietojot "Netflix" veidojas 2 ASV dolāru atlaide no uzņēmuma standarta cenas par atsevišķu "Netflix" abonenta plānu.

Par šādu soli "Netflix" vēstīja jau gandrīz pirms gada ar nolūku izbeigt praksi, ko uzņēmums gadiem ilgi nekontrolēja, proti, servisa paroļu nodošanu citiem cilvēkiem. Kamēr "Netflix" straumēšanas pakalpojums piesaistīja abonentus atbilstoši biznesa plāniem, uzņēmuma vadībai nebija daudz motivācijas riskēt ar klientu satraukumu, ierobežojot paroles koplietošanu.

Rezultātā aptuveni 100 miljoni cilvēku visā pasaulē saņēmuši paroles no ģimenes un draugiem, lai bez maksas skatītos "Netflix" TV seriālus un filmas. Šīs paroles tika pārsūtītas, izmantojot "Netflix" 232,5 miljonus visā pasaulē maksājošo abonentu, kuri pagājušajā gadā radīja lielāko daļu uzņēmuma 32 miljardu dolāru ieņēmumu.

Citi šobrīd lasa

Diena, kad nedrīkst nest mājās neko no meža! Kas ir Zaļā ceturtdiena, un kāpēc to svin visa pasaule?  1
FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Tēmas: ASV, Netflix
Pievienot komentāru