Viena. Vide. Visiem. Latvija kļuvusi par Eiropas lietoto apģērbu galapunktu 3

Viena Vide Visiem
2023. gada 30. janvārī 16:02 2023. gada 30. janvārī 16:02
  Jauns.lv
Sabiedrības labklājība rada aizvien jaunus izaicinājumus videi. Viens no tiem ir tekstila izstrādājumu pārmērīgs patēriņš un kā tā sekas – ražošanas jaudu pieaugums. Viens no risinājumiem – tekstila šķirošana.

Tekstila šķirošanas konteineri, kuros nonāk lietotais apģērbs, audumi, mīkstās rotaļlietas un tamlīdzīgi izstrādājumi, Latvijā kļūst aizvien pieejamāki. “Eco Baltija vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts atzīst, ka Latvijā līdzīgi citām attīstītajām valstīm cilvēki iegādājas pārāk daudz apģērba un nereti to pat nevalkā.

Turklāt mūsu valsts kļuvusi par tādu kā Eiropas lietoto apģērbu kanalizāciju – ik gadu pie mums nonāk ap desmit tonnām drēbju, kas bieži vien ir zemas kvalitātes.

Foto: ekrānuzņēmums no video

Aizbalts atklāj, ka arī citviet pasaulē lietoto apģērbu veikali ir populāri, bet pie mums nonāk tādi izstrādājumi, kas tiem izrādījušies nevajadzīgi. Saprotams, ka tie rada tekstila atkritumus, kurus mums nākas šķirot.

Skaties video un uzzini par tekstila šķirošanas izaicinājumiem un to, kā mēs, to darot, atbalstām ukraiņu bēgļus un karavīrus.

Materiāls tapis ar Latvijas Vides Aizsardzibas Fonda atbalstu

Citi šobrīd lasa

"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 4
Jaudīgi un enerģiski - tā Liepājā savu lielkoncertu aizvadīja Ivo Fomins. FOTOGALERIJA
Skatīt visus komentārus