Aizsardzībai dienas gaišajā laikā obligāti izmanto kosmētiskos līdzekļus ar SPF filtru, jo UV stari pastiprina ādas jutīgumu. (Foto: Shutterstock)

Kāda kosmētika piemērota alerģiskai un jutīgai ādai? Kosmētiķes padoms + tautas receptes

Skaistums
2023. gada 16. maijā 16:30 2023. gada 16. maijā 16:30
  "100 Labi Padomi"
Lai jutīga āda vienmēr izskatītos skaista un veselīga, par to regulāri jārūpējas – jāattīra, jātonizē un jāaizsargā. Stāsta Cesvaines skaistumkopšanas centra "Mora" kosmētiķe Ginta Ustinova.

Izvēlies produktus ar norādi "hipoalerģisks" vai "jutīgai ādai". Pareizi kopt jutīgu ādu ir būtiski, jo tā izvairīsies no rozācijas attīstības. Ja asinsvadi ir vāji un uz sejas manāms sarkans sietiņš, izmanto krēmus, kas nostiprina asinsvadu sieniņas un palīdz novērst rozāciju.

Attīrīšana. Izvēlies līdzekļus, kas paredzēti jutīgas ādas kopšanai. Tie ir maigi, nekairina un nebojā ādas aizsargbarjeru. Jutīgu ādu nekādā gadījumā nedrīkst agresīvi berzēt un tvaicēt, lai tās stāvoklis nepasliktinātos.

Eksfoliācija. Neizmanto abrazīvu skrubi, bet izvēlies enzīmpīlingu, kas maigi un saudzīgi noloba atmirušās šūnas, nesausina ādu un neizraisa nepatīkamas sajūtas.

Tonizēšana. Šis solis jutīgai ādai ir ļoti svarīgs. Toniks palīdz stiprināt ādas virsējo slāni – epidermu – un pēc attīrīšanas atjauno ādas dabisko pH.

Serums. To klāj zem krēma. Serumā ir lielāka aktīvo vielu koncentrācija ādas dziedēšanai, stiprināšanai, jutības mazināšanai.

Krēms. Pēc seruma uzklāj jutīgai ādai paredzētu krēmu. Piedāvājumā lielākoties ir aizsargkrēmi, kas pasargā ādu no dažādiem kairinātājiem. Aizsardzībai dienas gaišajā laikā obligāti izmanto kosmētiskos līdzekļus ar SPF filtru, jo UV stari pastiprina ādas jutīgumu. Uz nakti virs seruma klāj mitrinošu vai barojošu krēmu, kas aizkavēs ādas izžūšanu.

Maska. Reizi nedēļā pēc pīlinga uzklāj kopjošu masku –tā mitrina un mazina jutīguma izpausmes.

Kāpēc āda kļūst jutīga?

Jebkura tipa āda var kļūt jutīga. To ietekmē daudzi faktori: dzīvesveids, ģenētika, apkārtējā vide – sals, vējš, saule, putekļu un gāzu piesārņojums, ciets ūdens. Un arī nekvalitatīva ādas aprūpe.

Ļauj ādai biežāk atpūsties bez dekoratīvās kosmētikas, tad tā ātrāk atveseļosies. Ādas stāvokli ietekmē arī uzturs, tāpēc retāk lieto kofeīnu, alkoholu, cukuru un asus ēdienus, jo tie veicina apsārtuma un izsitumu veidošanos. Samazini stresu, kas var izjaukt hormonālo līdzsvaru organismā, palielinot ādas problēmas.

Tautas receptes jutīgai ādai

Burkānu un banānu maska. Samaisi 1 ēdk. smalki sarīvēta burkāna ar tādu pašu daudzumu saspaidīta banāna mīkstuma. Maisījumu atšķaidi ar 2 ēdk. silta piena, klāj uz sejas un pēc 15 minūtēm noskalo ar remdenu ūdeni.

Kartupeļu maska. Svaigu kartupeli smalki sarīvē un biezā kārtā klāj uz attīrītas sejas. Nostiprini ar mitru marli. Pēc 15 minūtēm noskalo ar remdenu ūdeni un uzklāj sejas krēmu.

Linsēklu maska. 1 ēdk. linsēklu aplej ar nedaudz karsta ūdens. Nogaidi, līdz atdziest un izveidojas želejveida masa. Ar vates plāksnīti uzklāj to uz sejas un noturi 15 minūtes.

Saistītās ziņas

Seši veidi, kā noņemt kosmētiku un attīrīt sejas ādu
Kosmētiķe iesaka ātru rīcības plānu: "Ja pirms svētkiem nav laika skaistuma rituāliem, vēl nekas nav zaudēts"
Kosmētikas jaunumi: sarkanās kamēlijas atjaunojošais spēks un ampulas ādas elastībai sievietēm 50+

Citi šobrīd lasa

"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
Lielajā Piektdienā Vecrīgas ielās ekumeniskajā krustaceļā devušies ap tūkstotis cilvēku
Jaudīgi un enerģiski - tā Liepājā savu lielkoncertu aizvadīja Ivo Fomins. FOTOGALERIJA
Pievienot komentāru