Viens no Eiropas labākajiem handbolistiem labā ārējā spēlētāja pozīcijā Dainis Krištopāns. (Foto: Victor Joly / Alamy/ Vida Press)

Dainis Krištopāns pretendē uz Čempionu līgas labākā spēlētēja balvu savā pozīcijā

Citi sporta veidi
2023. gada 24. maijā 16:55 2023. gada 24. maijā 16:55
  Jauns.lv/LETA
Latvijas handbolists Dainis Krištopāns nominēts Eiropas Handbola federācijas (EHF) Izcilības balvai, vēsta Latvijas handbola federācija (LHF).

EHF Izcilības balvas tiks pasniegtas sieviešu un vīriešu spēlētājiem katrā pozīcijā: labākais vārtsargs, kreisais ārējais, kreisais malējais, saspēles vadītājs, labais ārējais, labais malējais un līnijas spēlētājs, kā arī sezonas labākais aizsargs un debitants.

Tāpat no septiņām spēlētāju pozīcijām, kuri saņems balvas, tiks izvēlēts arī sezonas vērtīgākais spēlētājs.

Krištopāns, kurš šosezon kopā ar Parīzes "Saint-Germain" (PSG) iekļuva EHF Čempionu līgas finālčetrinieka turnīrā, nominēts labā ārējā spēlētāja pozīcijai.

Kopā ar Latvijas handbolistu uz šo balvu pretendē arī spānis Alekss Dujšebajevs (Kelces "Vive"), dānis Matīass Gidsels (Berlīnes "Fuchse"), dānis Emīls Madsens (Gudmes GOG), francūzis Dika Mems ("Barca"), nīderlandietis Kejs Smits ("Magdeburg") un nigērietis Faruks Jusufs (Granoljeras "Fraikin").

Balsojumā var piedalīties spēlētāji, treneri, EHF speciāli atlasīti mediji, kā arī līdzjutēji. Katras balsotāju grupas balsis sastādīs 25% no kopējā rezultāta par katru spēlētāja pozīciju.

Līdzjutēji var balsot lietotnē "Home of Handball". Balsošana par vīriešu spēlētājiem norisināsies no 26. maija līdz 5. jūnijam, bet balsošana par sieviešu nominantēm notiek līdz 25. maijam.

Izcilības balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies 26. jūnijā Vīnē.

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
Pievienot komentāru