Aļona Ostapenko neslēpj, ka tieši Parīzē esošais māla segums ir viņai vispatīkamākais un spēles stilam ērtākais. (Foto: Fabrizio Corradetti/LaPresse/Shutterstock/ Vida Press)

Ostapenko Francijas atklāto čempionātu sāks pret čehieti Martincovu

Citi sporta veidi
2023. gada 25. maijā 16:49 2023. gada 25. maijā 16:49
  Jauns.lv/LETA
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Francijas atklāto čempionātu tenisā uzsāks ar spēli pret čehieti Terezu Martincovu, ceturtdien tika noskaidrots izlozē.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17. vietu un sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā spēlēs ar 17. numuru, bet Martincova WTA rangā ierindojas 91. pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš tikušās 2021. gadā Birmingemas "WTA 250" turnīra otrajā kārtā, pie panākuma tiekot čehietei.

Latvijas tenisiste sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romas "WTA 1000" vienspēlēs tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt. Romā Ostapenko iekļuva pusfinālā, kurā piekāpās Kazahstānas pārstāvei Jeļenai Ribakinai.

Martincova vairākus WTA turnīrus sākusi no kvalifikācijas un Maiami "WTA 1000" pamatturnīrā piedzīvoja neveiksmi otrajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" izstājās jau pirmajā cīņā. Savukārt vienā ITF raudzes turnīrā viņa izcīnīja uzvaru, visa turnīra laikā zaudējot tikai vienā setā.

Ostapenko šīs sezonas uzvaru un zaudējumu bilance ir 18-11, bet viņas pretiniece guvusi panākumus 13 no 26 aizvadītajiem mačiem.

Latvijas tenisiste Parīzē ir spēlēs astoto reizi, bet 2017. gadā viņa kļuva par turnīra uzvarētāju, finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveicot rumānieti Simonu Halepu. Pagājušajā gadā Ostapenko piekāpās otrās kārtas mačā, trīs setos atzīstot Francijas tenisistes Alizē Kornē pārākumu.

Čehiete iepriekš Francijas atklātajā čempionātā startējusi divas reizes, abās zaudējot pirmajā kārtā.

Uzvarētājai otrajā kārtā būs jātiekas ar ASV tenisisti Peitoni Stērnsu (WTA 69.) vai Čehijas pārstāvi Kateržinu Sinjakovu (WTA 47.).

Turnīrs Parīzē norisināsies no 28. maija līdz 11. jūnijam.

Citi šobrīd lasa

Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē
Kopā ar Lolitu Neimani kliedējam mītus par organisma attīrīšanu pavasarī 1
Pievienot komentāru