Kādreizējais Latvijas izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Meiers un Raimo kļūst par Igaunijas čempioniem; Kurucs un "Baskonia" ACB izslēgšanas spēles sāk ar neveiksmi

Basketbols
2023. gada 27. maijā 23:35 2023. gada 27. maijā 23:35
  Jauns.lv/LETA
Latvijas basketbolistu Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" sestdien nodrošināja Igaunijas čempiontitulu.

Finālsērijas trešajā mačā tallinieši savā laukumā ar rezultātu 89:82 (16:19, 20:24, 26:19, 27:20) pārspēja Nikolaja Mazura vadīto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandu un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-0.

Meiers 13 minūtēs guva sešus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un dalīja labāko +/- rādītāju komandā (+10). Raimo laukumā pavadītajās astoņās minūtēs punktus neguva.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Oleksandrs Kovļars. Pretiniekiem 18 punktus guva Džiteriouss Gordons.

Bronzas sērijā "Parnu Sadam" ar 3-2 pārspēja Ronalda Zaķa pārstāvēto "Viimsi". 

Pērn finālsērijā "Parnu Sadam" ar rezultātu 3-0 uzvarēja Mazura vadīto Tartu vienību. Pērnaviešu rindās par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Andris Misters.

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" sestdien piedzīvoja zaudējumu Spānijas augstākās līgas (ACB) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

"Baskonia" mājās ar rezultātu 91:99 (16:28, 23:20, 27:30, 25:21) zaudēja Badalonas "Joventut" un sērijā līdz divām uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-1.

Kurucs laukumā pavadītajās divās minūtēs un 12 sekundēs izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, vienreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-4).

"Baskonia" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Markuss Hovards, bet uzvarētājiem 36 punktus guva Kails Gajs.

"Baskonia" ar 28 uzvarām 34 mačos turnīra tabulā ieņēma otro vietu. Kurucs ir vienīgais no latviešiem, kas šosezon spēlē ACB izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Citi šobrīd lasa

Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
Lielajā Piektdienā Vecrīgas ielās ekumeniskajā krustaceļā devušies ap tūkstotis cilvēku
Pievienot komentāru