VIDEO: lidostā izritina sarkano paklāju. Latvijas hokejisti pārved mājās bronzas medaļu

Hokejs
2023. gada 29. maijā 13:28 2023. gada 29. maijā 13:28
  Jauns.lv/LETA
Latvijas hokejisti no pasaules čempionāta atgriezās pirmdien, 29. maijā, pusdienlaikā ar reisu no Tamperes. Ar medaļām kaklā viņi izkāpa no lidmašīnas, lai pa sarkano paklāju dotos līdz autobusiem, kas viņus nogādās līdz Brīvības piemineklim.

Latvijas hokejisti ar reisu no Tamperes ieradās ap plkst.12.30 un, ovāciju pavadīti, izkāpa no lidmašīnas trapa uz sarkanā paklāja. Pirms nosēšanās lidostā Rīga sarkanbaltsarkanā lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna izlidoja goda apli virs Brīvības pieminekļa. 

"Galvenie varoņi bija puiši, kuri cīnījās uz ledus. Mums bija tikai pareizi jāsakārto kārtis. Puiši bija ļoti mobilizēti, tā bija komanda ar lielo burtu. Visi - citas komandas un arī medij - teica, ka esam pelnījuši būt tur, kur esam," sarunā ar žurnālistiem teica valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Ceļā uz Brīvības pieminekli hokejistus sveica ielas malās sanākušie līdzjutēji ar karogiem, plakātiem un saukļiem.

Pie pieminekļa uzstādīta skatuve, lielais ekrāns un skaņu pastiprinošās iekārtas, bet aiz pieminekļa Brīvības bulvāra sākumā starp diviem laternu stabiem iekārts milzīgs Latvijas karogs.

Latvijas vīriešu hokeja izlase pēc tās sekmīgākā starta pasaules čempionātu vēsturē šodien atgriezīsies Rīgā. Latvijas izlases sagaidīšana pie Brīvības pieminekļa plānota aptuveni plkst.13.

Svētdien Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 uzvarot amerikāņus.

Latvijai tas ir kļuvis par visu laiku panākumiem bagātāko čempionātu. Iepriekš labākais rezultāts bija trīsreiz izcīnītā septītā vieta.

Citi šobrīd lasa

"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 4
FOTO: Spītējot lietum, Rīgas pils Svētā gara tornī pacelts NATO karogs
Pievienot komentāru