Coach Mauricio Pochettino of Paris Saint Germain Fussball UEFA Championsleague RB Leipzig - Paris St Germain Saison 2021 / 2022 3.11.2021 © diebilderwelt / Alamy Stock (Foto: diebilderwelt / Alamy/ Vida Press)

Početino kļūst par Londonas "Chelsea" kluba treneri

Futbols
2023. gada 29. maijā 15:59 2023. gada 29. maijā 15:59
  Jauns.lv/LETA
Argentīnietis Maurisio Početino pirmdien ir vienojies par Anglijas futbola premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" trenēšanu, noslēdzot divu gadu līgumu.

Početino amatā stāsies 1. jūlijā, "Chelsea" paziņoja pēc vienošanās par līgumu, kas noslēgt uz diviem gadiem, ar iespēju klubam paturēt treneri vēl uz vienu gadu.

Tā Početino būs pirmā darbavieta pēc no Parīzes "Saint-Germain" pagājušā gada jūlijā. Parīzes klubu viņš trenēja pusotru sezonu.

Trenerim tā būs atgriešanās premjerlīgā, kur viņš no 2012. līdz 2013. gadam trenēja "Southampton" un pēc tam līdz 2019. gadam Totenhemas "Hotspur" komandu, ar to iekļūstot Čempionu līgas finālā.

Početīno iecelšana "Chelsea" trenera amatā nav negaidīta un tika prognozēta.

Viņš nomaina amatā Greiemu Poteru, kurš vadīja klubu tikai septiņus mēnešus un tika atlaists aprīļa sākumā.

Poters kļuva par "Chelsea" treneri septembrī, noslēdzot piecu gadu līgumu, taču viņa vadībā Londonas vienība spēja izcīnīt tikai septiņas uzvaras 22 spēlēs.

Dažas dienas trenera pienākumus pildīja bijušais Spānijas futbolists Bruno, kurš "Chelsea" ieradās kopā ar Poteru un pirms tam bija trenera asistents, bet jau drīz līdz sezonas beigām tika piesaistīts Londonas kluba bijušais pussargs un treneris Frenks Lempards.

Sezonu komanda premjerlīgā noslēdza 12. vietā.

Citi šobrīd lasa

"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 4
Jaudīgi un enerģiski - tā Liepājā savu lielkoncertu aizvadīja Ivo Fomins. FOTOGALERIJA
Pievienot komentāru