TSI Publicitātes foto

Kas ir inovatīvākā augstskola Latvijā?

Tava izglītība
2023. gada 8. maijā 16:02 2023. gada 8. maijā 16:02
  Reklāmas projekts
Unikāls aprīkojums pasaules līmenī, attēlu analīzes un apstrādes drošības sistēmu laboratorija, programmatūras un informācijas sistēmu izstrādes laboratorija, savs profesionālais aviācijas centrs ar reālām lidmašīnām, robotikas centrs ar 24 veidu robotiem un profesionāli aprīkots sporta centrs. Kas ir šī augstskola, kas piedāvā tik plašu aprīkojuma klāstu? Transporta un sakaru institūtu (TSI) droši varam dēvēt par vienu no modernākajām augstskolām ar inovatīvu aprīkojumu ne tikai zinātniski pētnieciskā darbībā, bet arī attīstītu sportisku vidi.

No rasējuma līdz prototipam

Foto: TSI Publicitātes foto

Telekomunikāciju, elektronikas un robotikas centrs (TERC) sastāv no 11 laboratorijām, kas ir aprīkotas ar modernu programmatūru un tehnisko aprīkojumu, kas aktīvi tiek izmantots gan akadēmiskajā, gan pētnieciskajā darbā. Katrā laboratorijā ir mūsdienīgas tehniskās programmatūras un aprīkojuma komplekss, kas ļauj vadīt nodarbības studentiem visaugstākajā līmenī.

Foto: TSI Publicitātes foto

TSI studentiem studiju programmās “Telekomunikāciju sistēmas un datortīkli”, “Elektronika”, Robotika”un “Datorzinātnes” ir iespēja īstenot pētnieciskos projektus un radīt inovatīvus risinājumus – no idejas rasējuma līdz prototipa ražošanai, piemēram, elektronisko ierīču prototipu izgatavošana, tai skaitā arī uz CNC iekārtas, kas paredzēts divpusēju iespiedplašu shēmu izgatavošanai.

Foto: TSI Publicitātes foto

TERC ir labvēlīga atmosfēra arī studentu ideju un nozarei nozīmīgu projektu īstenošanai. Studentiem ir iespēja realizēt arī savus projektus un pētījumus.

Laboratorijas lodēšanas instrumenti ļauj veikt elementu montāžu, izmantojot THT un SMT tehnoloģijas, ko izmanto nozares profesionāļi visā pasaulē. Par unikāla aprīkojuma var pieskatīt arī jauno AdditiveLab laboratoriju ar rūpnieciskām robotizētām sistēmām, kas ļauj izgatavot sarežģītas metālu detaļas, izmantojot aditīvas ražošanas tehnoloģijas. Unikālā laboratorija pašlaik ir izstrādes procesā un tās atklāšana plānota šoruden.

Foto: TSI Publicitātes foto

Lietišķo programmu sistēmu laboratorija (SimLab) piedāvā programmatūru, kas galvenokārt koncentrējas uz transporta plūsmu, ražošanas procesu, loģistikas un biznesa procesu modelēšanu. Laboratorijā ir plašs programmatūras klāsts, ko var izmantot modelēšanai, datu apstrādei un statistiskai analīzei. Pēdējo gadu laikā laboratorijas pētnieki ir veikuši vairāk nekā desmit liela mēroga līgumpētniecības projektus par privāto, sabiedrisko un kravas transportu, gājēju un pasažieru plūsmu un loģistikas procesu modelēšanu un analīzi.

Aviācijas centrs un lidmašīna klasē un pagalmā

Foto: TSI Publicitātes foto

Aviācijas centrs APAC - Akadēmiskais un profesionālais aviācijas centrs sniedz studentiem iespēju pielietot apgūto teoriju un prasmes praksē, kas ir saistītas ar aviotransporta darbību, gaisa kuģu aprīkojuma un ekspluatāciju, ražošanu un tehniskās apkopes darbiem.

Foto: TSI Publicitātes foto

Laboratorijas aprīkojuma kvalitāte, kā arī mācībspēku kvalifikācija ļauj veikt dažādus praktiskos darbus aviācijas bakalaura programmas “Avioinženierija” ietvaros un iegūt Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūras (EASA) kvalifikāciju, kas ļaus daudz vienkāršāk atrast darbu. APAC sniedz apmācības aviācijas profesionāļiem visā pasaulē un tas ir sertificēts atbilstoši EASA Part-147 regulējuma prasībām.

Foto: TSI Publicitātes foto

Augstskolā studentiem ir pieejami dažādi aviācijas trenažieri - no lidmašīnu dzinēju konstrukcijas elementiem, stendiem uz gaisa kuģu sistēmām līdz reālām lidmašīnām, kas sniedz iespēju praktizēt iegūtās teorētiskās zināšanas praksē.

Foto: TSI Publicitātes foto

Viena no šādām iespējām ir aviotrenažieris Airbus 320 (lidojuma simulators), kas sniedz iespēju iepazīties ar lidmašīnas vadības procesu.

Foto: TSI Publicitātes foto

Rūpnieciskie un mobilie roboti

Rūpniecisko robotu laboratorija ir aprīkota ar 4 rūpniecības robotiem: roboti KUKA KR16, ABB IRB6600 un diviem KUKA KR125 robotiem. Laboratorijā ierīkots ražošanas automatizētas līnijas, kas sevī ietver sensorus, izpildiekārtas un vadības sistēmu uz programmējamo loģisko kontrolieru bāzes.

Foto: TSI Publicitātes foto

Bakalaura programmas “Robotika” studentiem ir iespēja pētīt rūpniecības robotu konstrukcijas, funkcionēšanas un izmantošanas principus, un apgūt programmēšanas prasmes rūpniecības robotu robotizētas ražošanas tehnoloģisko operāciju izpildei.

Foto: TSI Publicitātes foto

Savukārt, mobilo robotu laboratorija ir aprīkota ar 24 veidu robotiem, piemēram, cilvēkveidīgajiem humanoīdajiem robotiem NAO, kompaktajiem mobilajiem robotiem Khepera IV un Koala 2.5. un universālo robotu roku UR3.

Foto: TSI Publicitātes foto

Šeit studenti var apgūt mobilo robotu programmēšanas principus un attīstīt praktiskās iemaņas mobilā robota vadības algoritmu īstenošanā.

Foto: TSI Publicitātes foto

Studenti strādā arī pie ārpusstudiju projektiem, piemēram, rada brīvās konstrukcijas robotus, kas piedalās dažādos gan vietējos, gan starptautiskos robotikas čempionātos. Šeit topošo speciālistu tehniskā domāšana satiekas ar radošumu - kāds students šim nolūkam pat pielāgojis robotu-putekļsūcēju.

Sportisti izvēlas TSI

Foto: TSI Publicitātes foto

TSI piedāvā arī pilnvērtīgu sporta infrastruktūru, kas pirms dažiem gadiem ir pilnībā atjaunota un aprīkota atbilstoši jaunākajām tendencēm. Moderns sporta centrs un profesionāli aprīkota trenažieru zāle, klinšu kāpšanas siena iekštelpās ir visievērojamākā Rīgā – tās platums  18 m, bet augstākais punkts 12 m un tā ir laba treniņu vieta ne tikai iesācējiem, bet arī profesionāļiem, turklāt tās atrašanās telpās, sniedz iespēju treniņus aizvadīt gan ziemā, gan vasarā.

Foto: Vladislavs Proškins

Ērti pieejams un labi aprīkots sporta centrs ir viens no iemesliem, kāpēc augstākās izglītības iegūšanai sportisti izvēlas TSI. Tāpat arī augstskola un pasniedzēji ir pretimnākoši studentiem un piedāvā vairākus risinājumus kā apvienot studijas ar profesionālo darbību – iespējams izstrādāt individuālu apmeklējumu plānu vai pat mācīties attālināti.

Foto: TSI Publicitātes foto

Pasaule mainās – ienāk jaunas tehnoloģijas, kuru apkalpošanai ir vajadzīgas arī jaunas specialitātes, un, protams speciālisti. Inženierzinātņu joma TSI augstskolā ir dominējošā un šī joma pieprasa pilnvērtīgas tehniskās valodas zināšanas. Tāpēc TSI piedāvā apgūt visas programmas gan angļu, gan latviešu valodā – katrs var izvēlēties sev ērtāko. Apskatīt visas laboratorijas un centrus klātienē var iepriekš piesakoties individuālai konsultācijai, kuras laikā būs iespēja uzdot visus interesējošos jautājumus.

Citi šobrīd lasa

Cēsu novadā aiztur divus dzērājšoferus - viņu bagāžniekā likumsargi atrod kailu vīrieti 1
FOTO: tuvāko 3 gadu laikā varētu atdzimt leģendārais restorāns "Sēnīte"
"Bronza, kas spīd spožāk par zeltu!" Lietuvas boksere atsakās no cīņas, bet tiek pie prezidenta atzinības
Pievienot komentāru