Glaunajā, allaž saulainajā rezidencē vēl 2014. gadā pēc Krimas aneksijas mūsu sabiedrības krējums gan nesmādēja Krievijas vēstniecības uzsauktos ikrus, ierodoties svinēt Krievijas dienu. (Foto: Mārtiņš Ziders)

FOTO: aizaugusi taciņa, izžuvusi strūklaka – kā šobrīd izskatās Krievijas vēstnieka rezidencē Jūrmalā 3

Sabiedrība
2023. gada 26. maijā 05:48 2023. gada 26. maijā 05:48
  Jauns.lv
Greznais īpašums Jūrmalā, kur Krievijas diplomāti iepriekšējos gados rīkoja “Krievijas dienas” svinības, nu ir palicis tukšs un pat nedaudz ar nezālēm aizaudzis. Pēc nesenā Ministru kabineta (MK) lēmuma to pat vairs neapsargā policija.

Iekšlietu ministrijas ierosinājumu – Valsts policijai (VP) pārtraukt apsargāt Krievijas vēstnieka rezidenci Jūrmalā – valdība atbalstīja otrdien.

MK rīkojums par objektiem, ko apsargā Valsts policija, līdz šim paredzēja pienākumu policijai apsargāt Krievijas vēstnieka rezidenci Jūrmalā, Bulduru prospektā 135.

Ārlietu ministrija iepriekš informēja policiju par Latvijas lēmumu pazemināt diplomātisko attiecību līmeni ar Krieviju, tās turpmāk uzturot pilnvaroto lietvežu līmenī.

Ministrija pēcāk norādīja, ka Krievijas vēstnieks Latviju jau pametis un ēkai Bulduru prospektā vairs nav piemērojams vēstnieka rezidences statuss.

Krievijas dienas dzīru vieta aizaug ar zāli

Glaunajā, allaž saulainajā rezidencē vēl 2014. gadā pēc Krimas aneksijas mūsu sabiedrības krējums gan nesmādēja Krievijas vēstniecības uzsauktos ikrus, ierodoties svinēt Krievijas dienu.

Par to savulaik vēstīja žurnāls “Kas Jauns”.

Krievijas dienas svinības agresorvalsts savā vēstniecībā Latvijā uzdrīkstējās rīkot arī 2014. gada 12. jūnijā, pēc tam, kad, izpelnoties lielākoties vien formālu nosodījumu, atrāva sev daļu Ukrainas.

Tā laika vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs savā rezidencē uzņēma vairāk nekā 100 viesu – starp tiem bija Latvijas kultūras darbinieki, politiķi un uzņēmēji.

Toreiz Krievijas vēstnieks pasākuma sākumā vispirms palaidis gaisā miera balodi (cik ironiski!), galdā tika liktas visdažādākās delikateses – bija gan pankūkas ar ikriem, gan store un citi izsmalcināti gardumi.

Saistītās ziņas

Valsts policija vairs neapsargās Krievijas vēstnieka rezidenci Jūrmalā
Ko tagad dara pašmāju slavenie un varenie, kas pirms astoņiem gadiem piedalījās Krievijas dienas svinībās 11
FOTO: krievvalodīgie pie Krievijas vēstniecības piketē pret iejaukšanos Latvijas iekšpolitikā 4

Tas notika vien trīs mēnešus pēc Krimas aneksijas, kad “zaļie cilvēciņi” maskētā Krievijas Bruņoto spēku iebrukumā okupēja un Krievijai pievienoja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Tas notika mēnesi pēc tam, kad Krievijas atbalstīti separātisti iebruka Doneckas un Luhanskas apgabalos un tika organizēti referendumi par to atdalīšanos no Ukrainas.

Taču, kā novēroja Jauns.lv, šobrīd Latvijā vairs neesošajam vēstniekam paredzētais nams stāv tukšs un ir manāms, ka to apsaimnieko bez īpaša iespringuma.

Dienā, kad fotogrāfs devās iemūžināt novārtā atstātu namu, pagalmā rosījās viens sētnieks. Bija ievērojams, ka bruģētās takas ir aizaugušas ar zāli, bet strūklaka – sausa.

Kā jau to paredz MK lēmums, īpašuma tuvumā nebija manāma arī VP ekipāža, kas to īpaši apsargātu.

Citi šobrīd lasa

Sirdi plosoši skati Austrālijas pludmalē: krastā izmetušās vairāk nekā 100 grindas
Arī Latvijā būs ierobežojums skaidras naudas maksājumiem – tie nedrīkstēs pārsniegt 10 000 eiro 1
"Bronza, kas spīd spožāk par zeltu!" Lietuvas boksere atsakās no cīņas, bet tiek pie prezidenta atzinības
Skatīt visus komentārus