“Šī skulptūra būtu tīri laba liecība gan laikmetam, gan tēlniecībai, gan vēstures izpētei,” spriež Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Puškina pieminekli no Kronvalda parka tik drīz vēl neaizvāks

Sabiedrība
2023. gada 29. maijā 05:52 2023. gada 29. maijā 05:52
  Kas Jauns Avīze
Krievu dzejnieka Aleksandra Puškina pieminekli no Kronvalda parka vēl tik drīz neaizvāks, jo pašvaldība meklē muzeju, kas to varētu pieņemt.

Domē norāda, ka tas var prasīt divus mēnešus. Aprīļa beigās domes koalīcija atbalstīja Puškina skulptūras pārvietošanu. “Tiek meklētas iestādes, kas varētu ņemt pretī Puškina pieminekli un arī izstāstīt kopā ar pieminekli šo Krievijas maigās varas metodi, kā pieradināt Latvijas sabiedrību caur šādu pieminekļu nesankcionētu izvietošanu ārtelpā,” Latvijas Radio paudusi domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone.

Pieminekli nevēlas ņemt ne Nacionālais vēstures muzejs, ne Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Turpretim interesi izrāda Latvijas Mākslinieku savienība, norādot, ka šī ir mākslas vērtība ar krievu reālisma pazīmēm.

Saistītās ziņas

Rīgas domes koalīcija atbalsta Puškina skulptūras pārvietošanu
Latvijas un Ukrainas karoga krāsās nokrāsots Puškina piemineklis
Krievu dzejnieks Aleksandrs Puškins dzīvē ir bijis visai nelīdzsvarots cilvēks

“Domāju, ka arī šī skulptūra, nonākot muzeja krājumā, būtu tīri laba liecība gan laikmetam, gan tēlniecībai, gan vēstures izpētei. Mums ir diezgan plaša ekspozīcijas vieta Gaujas ielā,” teic savienības prezidents Igors Dobičins.

Citi šobrīd lasa

Diena, kad nedrīkst nest mājās neko no meža! Kas ir Zaļā ceturtdiena, un kāpēc to svin visa pasaule?  1
"Olainfarm" meitasuzņēmums Krievijā sponsorē pasākumus, kuros figurē kara atbalstītāji 2
Krievijā jauna ažiotāža — strauji izpērk nažus "Šip", ar kuru nogrieza ausi aizdomās turētajam "Crocus City Hall" teroristam
Pievienot komentāru