Andrejs Larionovs (ekrānuzņēmums)

Āža kāju maisā nenoslēpsi — Saeimā netikušais "tautas kalps" apņirdz Latvijas hokejistu panākumu 23

Sabiedrība
2023. gada 29. maijā 13:39 2023. gada 29. maijā 13:39
  Jauns.lv
Kamēr vairums Latvijas iedzīvotāju priecājas par mūsu izlases hokejistu vēsturisko panākumu pasaules čempionātā, izcīnot pirmo medaļu Latvijas vēsturē, atrodas publiskas personas — pat "tautas kalpu" godu kārojušās —, kuras nepalaiž garām iespēju tai ieknābt, slavinot Krieviju. Un šādā pārliecībā viņi nebūt nav vientuļi.

Viena no šādām personām ir Saeimā tā arī neiekļuvušās Latvijas Krievu savienības pārstāvis Andrejs Larionovs, tiesa, šī organizācija ir pārstāvēta arī Rīgas domē un Eiropas Parlamentā, kur Latvijas — vai drīzāk, Krievijas — intereses gadiem ilgi nepagurusi aizstāv Tatjana Ždanoka,  taču savos uzskatos viņš nebūt nav vientuļš, par ko liecina komentāri.

Latvijas Krievu savienība ir izveidota 2014. gada 18. janvārī, pārdēvējot partiju "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).

Gluži kā pats Larionovs ("Šodien vasaļi viņiem ielika"), arī daudzi komentētāji sacentās asprātībās par to, kāds liktenis gaida "vasali" Latviju par uzvaru pār saviem "saimniekiem". "Vasaļi, ko jūs darāt?" gardi smej viens. "Vasaļi uzvarēja saimniekus ... Paskat tik," paņirdza kāda sieviete. "Laikam saimnieks par krellēm kaut ko saņēma no Latvijas. Un kamēr tauta plosto, klusiņām čiki-briki ekonomikā..", "Nu viss. Gaidi karu, nodarīja pāri saimniekiem.", "Tagad saimnieki mums atsūtīs jaunu prezidentu un..." Un tādā garā daudzi citi komentāri, kurus vieno tikai viens — paņirgt par Latvijas uzvaru, sak, ko tie kalpi no sevis iedomājas.

Latvijas visāda noniecināšana iet roku rokā ar Krievijas slavināšanu. Toni noteica pats Larionovs, pievienojoties plašajam Krievijas propagandistu un funkcionāru korim. "Čempionāts ir pilnībā vienpusīgs bez Krievijas un Baltkrievijas," viņš uzskata. "Krievija tik un tā ir vislabākā."

Kādēļ gan Krievija un Baltkrievija nepiedalās un čempionātā? Tiešām tikai "rusofobu" dēļ? Varbūt Krievija ir pastrādājusi kaut ko nelabu? Par to viņš ar saviem domubiedriem smalkjūtīgi klusē.

Ērti ignorējot patieso cēloni, daudzi žēlojas, ka Latvijas panākums ir netaisnīgs. "Kad aizvāc vienu no visspēcīgākajiem spēlētājiem un priecājas, ka uzvarējām. Netaisnīgi gūta uzvara man nesagādātu prieku. Taču te arī ir šī aizspogulija, kurā mūs cenšas turēt, viss saskaņā ar Orvelu," svēto nezinīti tēlo viena komentētāja. Neiztika arī bez tradicionālajiem "nacistiem", par ko "antifašisti" ierasti dēvē tos, kas nosoda Krievijas agresiju Ukrainā.

Saistītās ziņas

VIDEO: lidostā izritina sarkano paklāju. Latvijas hokejisti pārved mājās bronzas medaļu
VIDEO: kā par Latvijas hokejistu panākumu priecājās citvalstu komentētāji
Krievu hokeja leģendas ierasti noķengā pasaules čempionātu — to skatīties ir noziegums 11

Īsi sakot, Latvijas hokeja triumfa brīdis parādīja līdzšinējās problēmas sašķeltajā Latvijas sabiedrībā, kuras būtiska daļa ir pilnībā iebāzusi galvu kaimiņvalsts uzburtajā pasaules ainā, kur karš ir miers, brīvība ir verdzība, bet nezināšana ir spēks.

Taisnību sakot, bija arī atzinīgi komentāri par izlases veikumu, kurus pauda gan latvieši, gan krievi. Tas vieš piesardzīgu optimismu, protams, ja tiks neitralizēts ideoloģisko narkotiku izplatītājs no Ostankinas.

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties 1
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Skatīt visus komentārus