Shutterstock

Okonomiyaki jeb Ķīnas kāpostu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 400 g sīki sagriezta Ķīnas kāposta
  • 50 g sakapātu lociņu
  • 50 g sakapāta marinēta ingvera
  • 2 olas
  • 120 ml auksta ūdens
  • 120 g miltu
  • eļļa cepšanai
  • sakapāti lociņi, marinēts ingvers un čili mērce pasniegšanai
Okonomi japāņu valodā tiek tulkots ‘kā vien vēlies’. Tas nozīmē, ka šīm pankūkām vari pievienot ko vien vēlies, – sakapātu bekonu, salauzītas jūraszāļu lapas nori, sasmalcinātu kaltētu zivi vai garneles.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bļodā samaisi kāpostu, lociņus, ingveru. Atsevišķi sakul olas ar ūdeni un miltiem. Olu maisījumu lej uz kāpostiem un kārtīgi samaisi, lai veidojas burbuļaina mīkla.
2
Uzkarsē cepamo pannu mēreni karstu. Lej pannā eļļu un cep tajā palielas pankūkas brūni kraukšķīgas no abām pusēm.
3
Pasniedzot pārkaisi ar lociņiem, ingveru un pārslaki ar čili mērci. Gardi būs arī, pasniegtas ar vasabi majonēzi.

Pievienot komentāru