Okonomiyaki jeb Ķīnas kāpostu pankūkas
Sastāvdaļas
- 400 g sīki sagriezta Ķīnas kāposta
- 50 g sakapātu lociņu
- 50 g sakapāta marinēta ingvera
- 2 olas
- 120 ml auksta ūdens
- 120 g miltu
- eļļa cepšanai
- sakapāti lociņi, marinēts ingvers un čili mērce pasniegšanai
Okonomi japāņu valodā tiek tulkots ‘kā vien vēlies’. Tas nozīmē, ka šīm pankūkām vari pievienot ko vien vēlies, – sakapātu bekonu, salauzītas jūraszāļu lapas nori, sasmalcinātu kaltētu zivi vai garneles.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bļodā samaisi kāpostu, lociņus, ingveru. Atsevišķi sakul olas ar ūdeni un miltiem. Olu maisījumu lej uz kāpostiem un kārtīgi samaisi, lai veidojas burbuļaina mīkla.
2
Uzkarsē cepamo pannu mēreni karstu. Lej pannā eļļu un cep tajā palielas pankūkas brūni kraukšķīgas no abām pusēm.
3
Pasniedzot pārkaisi ar lociņiem, ingveru un pārslaki ar čili mērci. Gardi būs arī, pasniegtas ar vasabi majonēzi.