Shutterstock

Dārzeņu un nātru galerts

Sastāvdaļas
  • 2 redīsi
  • 2 pavasara sīpoliņi
  • 1 burkāns
  • 1 cukīni
  • 1 dzeltenā biete
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 prāva sauja sakapātu nātru lapiņu
  • 1 tējk. sakapātu timiāna lapiņu
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 4 želatīna plāksnītes
  • 2 ēdk. saulespuķu eļļas
  • sāls, malti baltie pipari
Ļoti labi garšo ar pašas gatavotu majonēzi, kurā iejaukti arī sakapāti marinēti gurķi. Vēl garšīgāk, ja visu viegli apslaka ar balzametiķi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cukīni, burkānu, bieti un pētersīli nomizo, sagriez mazos gabaliņos. Arī redīsus sagriez gabaliņos un sīpoliņus sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu, ieber dārzeņus un izsautē gandrīz mīkstus. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Samaisi ar nātrēm un timiānu.
3
Tikmēr želatīnu uzbriedini aukstā ūdenī, izspied lieko šķidrumu un izšķīdini viegli uzsildītā buljonā.
4
Dārzeņus pildi nelielos trauciņos un pārlej ar buljonu.
5
Ieliec ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Pievienot komentāru