Shutterstock.com

Paprikas pākstis ar sāli

Sastāvdaļas
  • 2 kg gaļīgu paprikas pākšu
  • 1 ½ ēdk. paprikas sēklu
  • 250 g sāls
  • 9 % etiķis burciņām
Ja paprikas biezeni uzglabā sasaldētu saldētavā, var iztikt arī bez sāls.

Pagatavošana

1
Paprikas pākstis rūpīgi iztīri, bet sēklas pataupi.
2
Papriku sagriez gabalos un vai nu sablendē, vai samal gaļasmašīnā.
3
Samaisi ar sēklām un sāli un atstāj, lai sāls izkūst. Ik pa laikam samaisi.
4
Izskalo burciņas ar etiķi – ielej ēdamkaroti etiķa burciņā, uzliec vāciņu un kārtīgi saskalini. Pēc tam etiķi pārlej nākamajā burciņā un atkal saskalini.
5
Pildi paprikas un sāls maisījumu burciņās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru