No 100 Labi padomi arhīva

Vārīti sparģeļi – visvienkāršākā recepte

Sastāvdaļas
  • 1 kg sparģeļu
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 tējk. sviesta
  • sāls
Tā kā sparģeļu audzēšana ir pietiekami darbietilpīga, tie arī atbilstīgi maksā, tādēļ pērkot jāraugās, lai dzinumi patiešām būtu svaigi un kvalitatīvi. To var pārbaudīt, ja sparģeli mazliet saspiež un no tā iztek šķidrums, – tātad dzinums ir svaigs.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sparģeļus nomizo, tiem nogriez galus.
2
Lielā katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un cukuru, pievieno sviestu. Ieliec sparģeļus un uz mērenas uguns vāri 12–15 minūtes.

Pievienot komentāru