Maltās gaļas žuljēns
Sastāvdaļas
- 400 g jauktas maltās gaļas
- 50 g rīvēta cietā siera
- 4 ēdk. notecinātu konservētu turku zirņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 250 ml piena
- 2 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. cietes
- 1 ēdk. sasmalcinātu zaļumu
- malti melnie un čili pipari
- sāls
Pie mums vārds žuljēns iegājies kā veidnītēs gatavots ēdiens ar saldo krējumu vai pienu un zeltainu siera cepurīti, taču patiesībā tas apzīmē dārzeņu sasmalcināšanas veidu – smalkus, kantainus salmiņus, 1,5–3 mm platus un 3–5 cm garus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Burkānu, sīpolu un ķiplokus nomizo. Burkānu sarīvē, sīpolu smalki sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep burkānus un sīpolus.
3
Pievieno malto gaļu un maisot cep 5–6 minūtes. Iemaisi zirņus, piparus un sāli.
4
Pienā iejauc cieti, ielej pannā, samaisi un noņem no uguns. Iemaisi zaļumus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
5
Pildi žuljēna vai mazās sacepumu veidnītēs un pārkaisi rīvēto sieru.
6
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes.