Shutterstock

Ātrais vistas karijs

Sastāvdaļas
  • 4 vistas filejas
  • 2 sīpoli
  • 1 laims
  • 1 svaiga sarkanā čili pāksts
  • 1 kārba (400 g) konservētu tomātu gabaliņu
  • 1 kārba (400 g) savā sulā kokosriekstu piena
  • 1 ēdk. sarkanās karija pastas (nopērkama lielveikalos)
  • 1 ēdk. sakapāta svaiga ingvera
  • 1 ēdk. sakapāta svaiga koriandra
  • 2 ēdk. eļļas
  • sāls
Maiga un viegli sagremojama, ātri pagatavojama, mazāk trekna nekā citas gaļas – lūk, trīs vistas gaļas priekšrocības. Turklāt tā labi sader ar visdažādākajām garšvielām un kā ar skābiem, tā arī saldiem produktiem, piemēram, ananasiem un mandarīniem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas filejas sagriez aptuveni 1 cm biezās strēmelēs. Nomizotus sīpolus sagriez plānās ripiņās, iztīrītu čili sakapā. Laimu sagriez plānās šķēlītēs.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, čili un ingveru. Maisot sautē aptuveni 5 minūtes. Iemaisi karija pastu un viegli apcep.
3
Pievieno vistas strēmeles un sāli, iemaisi tomātus un kokosriekstu pienu. Pielej 200 ml ūdens, uzvāri un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes.
4
Gatavu pārkaisi ar sakapātu koriandru un izrotā ar laima šķēlītēm.

Pievienot komentāru