Shutterstock

Sīriešu tradicionālais ēdiens - kibehi. Recepti iesaka Latvijā dzīvojoša sīriešu ģimene

Sastāvdaļas
  • Sastāvdaļas mīklai
  • 500 g smalkā bulgura
  • 1 glāze ūdens bulgura mērcēšanai
  • Sauja liesas liellopa maltās gaļas
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 tējkarote sāls
  • Pustējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote sausā koriandra
  • 1 tējkarote sarkano piparu
  • Sastāvdaļas pildījumam
  • 1 ēdamkarote gī sviesta
  • 250 g liesas liellopa gaļas
  • 3 smalcināti vidēja lieluma sīpoli
  • 1 tējkarote sāls
  • Pustējkarote maltu melno piparu
  • Pustējkarote koriandra un paprikas maisījuma
  • Sauja ciedru riekstu vai valriekstu
  • Aprīkojums
  • Gaļas mašīna vai cita ierīce ar līdzīgu funkciju
  • Katls un eļļa fritēšanai
Recepti piedāvā žurnāls OK! un sīrietis Fahads Almazirli, kurš kopā ar sievu un pieciem bērniem jau četrus gadus dzīvo Latvijā.

Pagatavošana

1
Bulguru aplej ar glāzi auksta ūdens, apmaisa un atstāj mirkt uz 30 min.
2
Sāk gatavot pildījumu. Uz lēnas uguns pannā karsē gī sviestu. Kad tas izkusis, pievieno sasmalcinātus sīpolus. Kad tie apcepti, pievieno maltu gaļu un iemaisa sīpolos.
3
Pievieno sāli, piparus, koriandra un paprikas pulveru maisījumu. Maisot cep, līdz ūdens iztvaikojis.
4
Pildījumu noliek malā un gatavo kibeha mīklas masu. Izmērcēto bulguru un vienu smalcinātu sīpolu divas reizes izmaļ gaļas mašīnā.
5
Atsevišķi piemaļ klāt sauju gaļas, pievieno sāli, maltus piparus, maltu papriku un maltu koriandru.
6
Visu kārtīgi sajauc un mīca, līdz izveidojas viendabīga, viegli veidojama masa. No masas veido apaļas bumbiņas.
7
Tad, turot bumbiņu kreisajā rokā, ar labās rokas rādītājpirkstu bumbiņas centrā izveido iedobi. Ik pa laikam pirksta galu var iemērkt ūdenī, lai nelīp pie mīklas.
8
Grozot bumbiņu kreisajā rokā, iedobi veido aizvien dziļāku, līdz izveidojas iegarenas formas čaula. Kad tas izdevies, pildījumam vēl pievieno riekstus un izveidotajā čaulā iepilda aptuveni 2 tējkarotes pildījuma masas.
9
Ar līdzīgu grozīšanu aizvien ciešāk sakļauj vaļējās malas, līdz čaulas gals pilnībā aizvērts. Tā turpina, līdz izlietota visa pildījuma masa.
10
Kad visi kibehi sagatavoti, tos fritē karstā eļļā. Izņem, kad tie kļuvuši zeltaini brūni. Labu apetīti!

Pievienot komentāru