100 Labi padomi

Dzērveņu un pistāciju cepumi

Sastāvdaļas
  • 260 g miltu
  • 180 g mīksta sviesta
  • 60 g cukura plus nedaudz apviļāšanai
  • 60 g kaltētu dzērveņu
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 1 ola
  • 1 ēdk. skābā krējuma
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 apelsīna miziņas, rīvēta
Pagatavot šos cepumus māca recepšu autore un pavāre Ieva Salmane. Šis našķis ir viegli pagatavojams, tik vien, ka jāatceras tam atvēlēt atdzišanas laiku ledusskapī.

Pagatavošana

1
Izsijā lielā bļodā miltus kopā ar sāli un kanēli. Atsevišķi sakul sviestu ar cukuru, krējumu un apelsīna miziņu. Sajauc sviestu ar miltiem. Iemīci riekstus un dzērvenes.
2
No mīklas savel desiņu apmēram 5 cm diametrā. To spiežot pret darba virsmu, izveido kantainu.
3
Ietin pārtikas plēvē un liec vismaz uz 2 stundām ledusskapī sacietēt.
4
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kantaino desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus. Apviļā cukurā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs un šķēlītes liec uz plāts. Cep 15–20 minūtes.

Pievienot komentāru