Shutterstock

Spanakopita

Sastāvdaļas
  • 400 g Feta siera
  • 150 g spinātu
  • 120 g sviesta
  • 6 loksnes filo mīklas
  • 2 olas
  • ½ citrona
  • 1 daiviņa ķiploka
Par spīti nosaukumam un svešādajam izskatam šis ir pavisam vienkārši pagatavojams grieķu ēdiens. Tik vien raižu, kur dabūt filo mīklu (lielveikala aukstumskapī!). Strādājot ar to, jāatceras, ka mīklas loksnes, ar kurām tajā brīdī nestrādā, jāapsedz ar mitru dvielīti vai jāsatin atpakaļ rullī. Filo mīkla ir tik plāna, ka sakalst minūtes laikā, un pēc tam ar to neko vairs neiesāksi.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Liec pannā ēdamkaroti sviesta un uz nelielas uguns savītini tajā spinātus. Pierīvē ķiploku un citrona miziņu. Visu samaisi un pārliec bļodā. Iedrupini sieru, iesit abas olas un sajauc puslīdz viendabīgu masu. Tajā pašā pannā izkausē atlikušo sviestu.
2
Ņem divas mīklas loksnes, liec vienu uz otras un virsējo bagātīgi pārzied ar sviestu. Gar garāko malu liec trešdaļu pildījuma un sarullē glītā desiņā. Atkārto šo arī ar pārējām mīklas loksnēm un pildījumu.
3
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādu temperatūrai, iezied ar sviestu 20 cm diametra cepamo formu. Tajā ieritini pildītās filo desiņas tā, lai veidotos glīts gliemezītis. Virspusi pārsmērē ar sviestu un liec cepties 30–35 minūtes – kamēr spanakopita kļuvusi zeltaini brūna.

Pievienot komentāru