Shutterstock

Ķirbju un lēcu krēmzupa Āzijas gaumē

Sastāvdaļas
  • 1 liela šķēle riekstu ķirbja
  • 2 lieli burkāni
  • 1 glāze sarkano lēcu
  • 1 kārba kokosriekstu piena
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 ēdk. Tom Kha vai Tom Yum garšvielu
  • sāls pēc garšas
Receptē savas īpašās garšas dēļ izmantots riekstu ķirbis, bet var gatavot arī ar sviesta vai jebkuru citu ķirbi. Ja labprāt mielojies ar asiem ēdieniem, droši pievieno arī čili piparu – tas paātrina vielmaiņu. Kokosriekstu pienu var aizvietot ar 10 % kafijas krējumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu un ķiploku sakapā. Burkānus un ķirbi notīri un smalki sagriez.
2
Dārzeņus ber katlā, pievieno lēcas un pārlej ar 2 glāzēm ūdens. Uzliec vāku un sautē uz vidējas uguns, līdz dārzeņi mīksti.
3
Pievieno Tom Kha vai Tom Yum garšvielas un sāli pēc garšas.
4
Lej klāt kokosriekstu pienu un sablendē.
5
Lej bļodiņā un pasniedz. Var uzkaisīt 1 ēdk. ķirbju sēklu

Pievienot komentāru