Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
AFP/Scanpix

"Deviņvīri" atskatās uz februāra un marta notikumu TOP

9vīri
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā. (Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva)

Saķērušies kā Kamasūtrā

Foto: AFP/Scanpix

Divi "Red Bull" lidojošā cirka piloti, Mets Hals un Emma Makdonalda, sastiķējuši savus lidaparātus visai pikantā kompozīcijā. Šos augstākās pilotāžas manevrus viņi demonstrēja Avalonas lidostā gadskārtējā Austrālijas aizsardzības ministrijas organizētajā šovā "Defence Expo".

Saglabāt Benksiju

Foto: Evgen Kotenko/SIPA

Ar šādu ložu necaurlaidīgu superstiklu Ukrainas pilsētas Borodjankas amatpersonas ir nolēmušas pasargāt angļu mākslinieka un pasaulē populārā grafiti autora Benksija darbu uz pussagrauta mūra fragmenta.

Mierīgi parunāt par karu

Foto: AFP/Scanpix

Negaidīti visai pasaulei Kijivu apmeklēja ASV prezidents Džozefs Baidens. Fotogrāfs iemūžinājis viņu kopā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski kopīgā pastaigā pa kara skartās galvaspilsētas ielām.

Sašķaidītas pasaules epicentrā

Foto: AFP/Scanpix

Turku sirmgalvis bezpalīdzīgi noraugās uz Kahramanramas pilsētas daudzīvokļu namu gruvešu haotisko grēdu – gandrīz astoņu magnitūdu spēcīgā zemestrīce ir noslaucījusi ne tikai pilsētu apbūvi, bet paņēmusi gandrīz 45 000 turku un sīriešu dzīvību.

Kovboju skijorings

Foto: AFP/Scanpix

Mēs esam pieraduši, ka slēpotāju vizina auto vai mocis. Taču Kolorādo štata Līdvillas iedzīvotāji līdzīgu izklaidi organizē jau 75. gadu, un viņiem slēpju dīdžeju 3000 metru distancē uz priekšu velk jātnieks ar savu rumaku. Kovbojs Džefs Dāls  šajā pasākumā piedalās jau 28. reizi!

Vēl zaļais cigārs

Foto: AFP/Scanpix

Kopš pērnā gada pasaulē ļoti strauji ir pieaudzis Kubā ražoto cigāru eksports. Bildē redzams vīrs, kurš ievāc kuplo tabakas ražu Vinālas plantācijā Pinalas del Rio provincē.

Vadoņi mīl tribīnes

Foto: AFP/Scanpix

Pekinas Lielajā Zālē iemaskota Ķīnas komunistiskās partijas vadība ar aplausiem uz Ķīnas Tautas Nacionālā Kongresa plenārsēdi sagaida savu vadoni un valsts prezidentu Sji Dzjiņpinu.

Bīstamais skrējiens

Foto: AFP/Scanpix

Katru gadu Meksikas ziemeļu kalnienēs norisinās ultramaratons "Caballo Blanco" jeb "Baltais zirgs". Vairāk nekā 1200 dalībnieku veic ļoti smagu distanci pa kalnainu apvidu un sauso Tarahumaras tuksnesi – ne velti katram dalībniekam ir piestiprināts raidītājs ar viņa GPS koordinātām.

Karalis to izdarīja

Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports/ Vida Press

2023. gada 8. februāra basketbola spēlē pret Oklahomsitijas "Thunder" Losandželosas "Lakers" līderis Lebrons Džeimss sasniedza jaunu vēsturisku rekordu un kļuva par visu laiku rezultatīvāko punktu guvēju NBA. Viņa jauno rekordu – 38 390 – redzēja miljoniem skatītāju visā pasaulē, bet sportistu klātienē apsveica vēl viena leģenda – iepriekšējā rekorda īpašnieks Karīms Abduls-Džabars.

Lasāmgabali