Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ir redzams ekrānā, izmantojot video saiti no ieslodzījuma vietu kolonijas Vladimira apgabalā tiesas sēdē Basmannijas apgabaltiesā Maskavā, Krievijā 2023. gada 26. aprīlī. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Krievijā tiesā iesniegta kārtējā krimināllieta pret Navaļniju

Pasaulē
2023. gada 26. maijā 07:23 2023. gada 26. maijā 07:23
  Jauns.lv/LETA
Krimināllieta, kas ierosināta pret ieslodzījumā esošo Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, nodota tiesai, ziņo krievu mediji.

Sākotnēji lieta bija ierosināta par "ekstrēmistiskas organizācijas" dibināšanu, taču tagad saskaņā ar Maskavas pilsētas tiesā iesniegtajiem materiāliem Navaļnijam izvirzītas apsūdzības, pamatojoties uz vēl sešiem kriminālkodeksa pantiem.


Viņš tiek apsūdzēts par "aicinājumiem uz ekstrēmismu", par tādas organizācijas dibināšanu, kas "vēršas pret pilsoņu tiesībām", par "ekstrēmisma finansēšanu", par "ekstrēmistiskas organizācijas" dibināšanu, par nepilngadīgo iesaistīšanu "bīstamās darbībās" un par "nacisma reabilitāciju".

Datums, kad sāksies lietas izskatīšana, pagaidām nav zināms.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Krimināllietu par "ekstrēmismu" pret Navaļniju un vairākiem viņa līdzgaitniekiem ierosināja pagājušā gada oktobrī.

Citi šobrīd lasa

Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties 1
Bezvēsts pazudušais 2005. gadā dzimušais Valters Vanags atrasts gājis bojā
"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
Pievienot komentāru