Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Andrea Ronchini/Pacific Press/Shutterstock/ Vida Press

"Meta" draud pārtraukt ziņu satura iekļaušanu "Facebook" un "Instagram" platformās

Pasaulē
2023. gada 26. maijā 11:35 2023. gada 26. maijā 11:35
  Jauns.lv/LETA
Sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta" brīdinājis Kanādas valdību, ka platformās "Facebook" un "Instagram" vairs neiekļaus saites uz ziņu portāliem, ja tā ieviesīs noteikumus, kas paredzēs sociālo mediju platformām maksāt izdevējiem par to saturu.

Kanādas valdība vēlas panākt, lai tādi uzņēmumi kā "Meta" un "Google" vienotos ar Kanādas mediju kompānijām un tām maksātu par saišu izmantošanu uz to veidotajiem saturiem.


"Meta" bažījas, ka vairums līdzekļu, kas tiks gūti ar jaunā likumprojekta palīdzību, nonāks raidorganizācijām, nevis vietējiem un reģionālajiem saturu veidotājiem, kurus ar šo valdības ieceri vajadzētu atbalstīt.

Lai arī šie ierosinājumi tiek salīdzināti ar līdzīgiem plāniem Austrālijā, tie padarīs Kanādu par pirmo demokrātiju pasaulē, kas liks maksāt par saitēm uz mājaslapām, skaidro "Meta".

Vienlaikus "Meta" cenšas distancēties no "Google", uzsverot, ka uzņēmums nepieprasa un neapkopo saturu no ziņu vietnēm, lai to ievietotu savos pakalpojumos, bet gan lietotāji vai izdevēji paši izvēlas to kopīgot.

"Patiesība ir tāda, ka lietotāji nenāk pie mums ziņu dēļ. Viņi vēlas dalīties savos dzīves notikumos un tajā, kas viņus iepriecina vai skumdina, kas viņus interesē un izklaidē. Saites uz ziņu stāstiem ir vien niecīga daļa no tā visa jeb mazāk kā 3% no satura, ko viņi redz savā "Facebook" laika joslā," uzsver "Meta".

Citi šobrīd lasa

FOTO: skaistas mājas un šiki dzīvokļi - kā dzīvo pašmāju slavenie un varenie
Adriana Miglāne tagad strādā bērnudārzā un alimentos no bijušā vīra saņem vien 150 eiro mēnesī
"Turamies kopā arī grūtos brīžos!" - Ģirta un Leonardas Ķesteru īpašās attiecības
Pievienot komentāru