Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
2023. gada 4. jūnijs, Varšava, Polija. (Foto: ZUMAPRESS.com)

Varšavā pusmiljons cilvēku protestē pret konservatīvo valdību 1

Pasaulē
2023. gada 4. jūnijā 18:05 2023. gada 4. jūnijā 18:05
  Jauns.lv/LETA
Varšavā svētdien notika opozīcijas rīkots protesta gājiens pret Polijas konservatīvo valdību, un, pēc galvaspilsētas pašvaldības sniegtās informācijas, tajā piedalījās apmēram 500 000 cilvēku.

Daudz cilvēku piedalījās arī protesta akcijās Krakovā un citās valsts pilsētās, paužot neapmierinātību, ka konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums"  (PiS) valdība grauj demokrātijas normas un tādēļ Polija var sekot Ungārijai un Turcijai pa autokrātijas ceļu.


Varšavā protestētāji uzgavilēja uz skatuves stāvošajiem bijušajam prezidentam Leham Valensam un opozīcijā esošās liberālās partijas "Pilsoniskā platforma" līderim, kādreizējam premjerministram un Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam, kurš bija aicinājis cilvēkus piedalīties gājienā valsts nākotnes vārdā.

Gājiena dalībnieki skandēja "Demokrātija!" un "Konstitūcija!", kā arī nesa plakātus "Nē - autoritārai Polijai!", "Eiropa, mēs atvainojamies par PiS" un "PiS - pisuārā!"

Rudenī Polijā gaidāmas parlamenta vēlēšanas.

Kritiķi norāda, ka, palielinot ietekmi tiesu sistēmā un medijos, valdība grauj demokrātiju.

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Bezvēsts pazudušais 2005. gadā dzimušais Valters Vanags atrasts gājis bojā
Pievienot komentāru