Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Lietuvas Aizsardzības ministrija norāda, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem modeļiem izraudzītais modelis spēj pārvietoties grūtākos apstākļos un tam ir labāka dinamika un ērtums uz ceļa. (Foto: KAM / Alfredas Pliadis)

FOTO. Lietuvas armija papildina savu autoparku: lūk, kā izskatās jaunie apvidus auto "Mercedes-Benz G 350 d" 1

Pasaulē
2023. gada 29. novembrī 10:22 2023. gada 29. novembrī 10:22
  Jauns.lv / LETA
Lietuvas armija saņēmusi pirmos no pirms gada pasūtītajiem apvidus auto "Mercedes-Benz G 350 d", paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija. 

Foto: KAM / Alfredas Pliadis

Visas automašīnas, kuru pasūtījuma summa sasniedza 32 miljonus eiro, Lietuva cer saņemt tuvāko gadu laikā. 

Ministrijā neprecizēja, cik tieši automobiļu tiek iepirkts. 

"Lietuvas armija strauji tiek modernizēta, un tās autoparks tiek papildināts ar jaunu un ļoti vajadzīgu aprīkojumu. Šodien Lietuvas armija var priecāties par jaunajiem militārajiem apvidus automobiļiem "Mercedes-Benz G 350 d". Šie apvidus automobiļi ir neaizstājami transportlīdzekļi gan miera laika uzdevumu veikšanai, gan operācijām aizmugurē." paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks. 

Foto: KAM / Alfredas Pliadis

Lietuvas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka apvidus automobiļus izmantos gandrīz visas Lietuvas Bruņoto spēku daļas. Ar to palīdzību karavīri varēs pildīt uzdevumus miera laikā, īstenot aizmugures nodrošinājumu un citas operācijas. 

Jau vēstīts, ka pērn novembra beigās Lietuvas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka valsts armija militāriem mērķiem iegādāsies apvidus automašīnas "Mercedes-Benz" par nepilniem 32 miljoniem eiro. 

Foto: KAM / Alfredas Pliadis

Līgumu par apvidus automašīnu iegādi Lietuvas Aizsardzības resursu aģentūra parakstīja ar kompāniju "Veho Lietuva".

Sākotnēji bija plānots, ka iepirktās automašīnas Lietuva saņems 2023.-2024.gadā, bet pirmo partiju ar automašīnām "Mercedes-Benz G 350 d" Lietuva cerēja saņemt šovasar.

Aizsardzības ministrija norādīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem modeļiem izraudzītais modelis spēj pārvietoties grūtākos apstākļos un tam ir labāka dinamika un ērtums uz ceļa.

Saistītās ziņas

Lietuvas politiķis: lūdzu Latvijas sabiedrības piedošanu par apgalvojumu, ka Krievijas daiļslidotājam Pļuščenko ir Latvijas pase
Lietuvieši spiesti maksāt pamatīgu sodu, jo futbola fani skandēja saukli pret Putinu
Tieši Latvija ir vājākais posms un rada bīstamību NATO drošībai, uzskata kara eksperts 6

Citi šobrīd lasa

Ar rituāliem, dziesmām un diskusijām par Baltijas jūru augusta izskaņā Rīgas piejūras apkaimēs noritēs Senās uguns nakts
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Tīna Graudiņa: "Esam izmirkuši līdz vīlītēm un ir auksts, slapjš, taču ļoti motivējoši" 1
Pievienot komentāru