Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Šā gada pirmajos trīs mēnešos Lietuvas policijas darbinieki ir fiksējuši vairāk nekā 13 000 šādu pārkāpumu, no kuriem 1 000 ir izdarījuši ārvalstu pilsoņi. (Foto: Shutterstock)

Būtiski jaunumi tiem, kuri ar auto brauc uz Lietuvu: no 1. maija ir izmaiņas satiksmes noteikumos 1

Auto un tehnoloģijas
2023. gada 11. maijā 06:14 2023. gada 11. maijā 06:14
 
Asnate
Baņģiere
| Jauns.lv
Mūsu kaimiņvalstī Lietuvā šomēnes stājušās spēkā vairākas izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos. Viena no galvenajām izmaiņām attiecas uz tālruņa lietošanu pie stūres. 

Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt atgādina autovadītājiem, kas jāzina, lai izvairītos no soda naudas, stūrējot auto pa valsts autoceļiem.


No 1. maija autovadītājiem ir aizliegts ar rokām lietot mobilos tālruņus, izņemot trīs gadījumus: ja automašīna vai cits transportlīdzeklis stāv, ja ar mobilo tālruni darbojas brīvroku režīmā un tālrunis atrodas speciālā turētājā un ja ar mobilo tālruni braukšanas laikā darbojas ar transportlīdzekļa (brīvroku) ierīci, kas uzstādīta uz stūres, multimediju sistēmā vai citā veidā.

Portāls vērš uzmanību, ka izņēmums attiecībā uz mobilā tālruņa lietošanu, transportlīdzeklim stāvot, nozīmē, ka

ir aizliegts arī paņemt un lietot mobilo tālruni, kad esat apstājies sastrēgumā vai pie sarkanā luksofora signāla, vai kad esat apstājies, lai palaistu gājējus.

Jāņem vērā, ka katru mēnesi visā Lietuvas teritorijā notiek īpaši policijas preventīvie pasākumi, lai kontrolētu, kā autovadītāji veic ar transportlīdzekļa vadīšanu nesaistītas darbības, t. i., mobilo tālruņu lietošanu bez brīvroku aprīkojuma.

Šā gada pirmajos trīs mēnešos Lietuvas policijas darbinieki ir fiksējuši vairāk nekā 13 000 šādu pārkāpumu, no kuriem 1 000 ir izdarījuši ārvalstu pilsoņi, atzīmē LRT.lt.

Par pārkāpumiem mobilā tālruņa lietošanā var tikt piemērots naudas sods no 60 līdz 90 eiro. Ja autovadītāju pieķer otrreiz par to pašu pārkāpumu, viņš uz trim mēnešiem var zaudēt autovadītāja apliecību.

Saistītās ziņas

Lietuvā bažījas, ka seniori zaudēs tiesības vadīt auto: būs jauna veselības pārbaužu kārtība
Pārrunās likuma grozījumus par stingrākām sankcijām pret šoferiem, kuri sēdušies pie stūres reibumā
73% Latvijas autovadītāju izmanto mobilo tālruni pie stūres, liecina aptauja

Citi šobrīd lasa

Kāpēc smako izlietnes un vannas noteka?
Paņem kredītu, mēs tev dāvināsim picu! Kā aizsargāt kredītu ņēmējus no bezcerības un posta
Skat, cik liela izaugusi aktiera Rūdolfa Plēpja mazmeita!
Tēmas: Lietuva, Sadursme
Pievienot komentāru