Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens. (Foto: Paula Čurkste/LETA)

Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa darba rezultātus publiski komentēs augustā

Bizness un ekonomika
2023. gada 27. maijā 11:45 2023. gada 27. maijā 11:45
  Jauns.lv/LETA
Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa ir vienojusies publiski komentēt darba rezultātu brīdī, kad 15.augustā Finanšu ministrija iesniegs Ministru kabineta (MK) informatīvo ziņojumu "Par Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2024.-2027.gadam izstrādes virzību", pavēstīja finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) padomniece Kristīne Mennika.

Lai nodrošinātu uzņēmējdarbības vides stabilitāti un uzticamību, valdība vienojās lielākās nodokļu sistēmas izmaiņas veikt tikai reizi politiskajā ciklā. Tādēļ patlaban notiek intensīvs darbs pie valsts nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes.


Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādāšanai ir izveidota Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa, kas ir valdības koalīciju veidojošo partiju izveidota koleģiāla, koordinējoša, konsultatīvā platforma nodokļu politikas jautājumos ar mērķi koordinēt sadarbības partneru prioritātes nodokļu politikas plānošanai turpmākajiem gadiem.

Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupas sēdēs tiek pieaicināti arī eksperti no citām ministrijām, Latvijas Bankas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Valsts ieņēmumu dienesta, Ārvalstu investoru padomes, kā arī valdības sociālo un sadarbības partneru - Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības - pārstāvji.

Šā gada martā-maijā ir notikušas jau deviņas Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupas sēdes, kurās līdz šim tika skatīti jautājumi par makroekonomiskās attīstības scenārijiem ekonomikas transformēšanai, nodokļu politikas stratēģiskajiem virzieniem un to sasaisti ar valsts vispārējiem valsts attīstības mērķiem, kā arī optimālo nodokļu ieņēmumu slogu (jeb nodokļu ieņēmumu īpatsvaru iekšzemes kopproduktā), ēnu ekonomiku, iedzīvotāju ienākuma nodokli, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, nekustamā īpašuma nodokli, dabas resursu nodokļiem, īpašajiem ienākuma nodokļa režīmiem, kā arī valsts nodokļu politikas pamatnostādņu mērķi, virzieniem un iespējamajiem scenārijiem.

Šobrīd viens no jautājumiem, kas tiek skatīts Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupā, ir darbaspēka nodokļu slogs un tā konkurētspēja ar pārējām Baltijas valstīm.

Koordinēšanas grupas sēdes arī turpmāk notiks reizi nedēļā, un Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa ir vienojusies publiski komentēt rezultātu brīdī, kad 15.augustā Finanšu ministrija iesniegs MK informatīvo ziņojumu "Par Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2024.-2027.gadam izstrādes virzību".

 

Citi šobrīd lasa

"Priecīgus Ziemassvētkus!" Iedzīvotājus pārsteidz 19. aprīļa sniegotais rīts
FOTO: ko Ķīpsalā var redzēt izstādē "Auto 2024"?
Atklāts, ka prezidenta Rinkēviča senči nāk no Latgales 3
Pievienot komentāru