Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Lisbona, Portugāle. (Foto: Pixabay.com)

Nosauktas Eiropas pilsētas ar lētākajām viesnīcām šovasar

Tūrisms
2023. gada 4. jūnijā 07:32 2023. gada 4. jūnijā 07:32
  Jauns.lv
Sākoties vasaras tūrisma sezonai, atpūtas cenas Eiropā strauji iet uz augšu, bet tūristiem kļūst arvien grūtāk atrast budžeta variantus.

Kā raksta "Travel Off Path", pieaugošais pieprasījums no tūristu puses visā pasaulē novedis pie tā, ka aviobiļešu un apmešanās cenas šogad ir ievērojami augstākas nekā parasti. Turklāt daži pētījumi liecina, ka cenas pieaugušas par vairāk nekā 30%.


Nesenais "UK Post Office" pētījums atklāja Eiropas pilsētas ar viszemākajām un augstākajām viesnīcu cenām. Lai sastādītu reitingu, tika vērtētas 3 zvaigžņu viesnīcas katras pilsētas centrā divām brīvdienu naktīm jūnijā.

Vienlaikus secināts, ka 27 no 35 pētījumā iekļautajiem galamērķiem cenas pieaugušas par vairāk nekā 50%.

5 Eiropas pilsētas ar lētākajām viesnīcām 2023. gada vasarā

1. Lisabona (Portugāle) – 70 eiro par nakti. Tāpat Portugāles galvaspilsēta ir visizdevīgāko galamērķu saraksta priekšgalā daudzos citos rādītājos. Piemēram, alus šeit maksā vidēji 2,61 eiro, tase kafijas – 1,56 eiro, vakariņas no trim ēdieniem un vīns diviem – 44 eiro.

2. Atēnas (Grieķija) – 73 eiro par nakti. Tāpat Grieķijas galvaspilsētā apmeklētāji var rēķināties ar pieejamām pārtikas cenām. Piemēram, trīs ēdienu vakariņas ar vīnu divām personām maksā 46 eiro. 

3. Viļņa (Lietuva) – 73 eiro par nakti. Tas ir lielisks variants ceļotājiem ar ierobežotu budžetu, jo pilsēta ir arī labāko pieciniekā pēc lētākā ēdiena un pieejamākajiem kultūras apskates objektiem. Ieeja pilsētas galvenajā muzejā maksā tikai 9 eiro,

4. Krakova (Polija) – 74 eiro par nakti. Tāpat tūristi šeit var iegādāties kafijas tasi par 2,80 eiro, alus pudeli par 3 eiro un neierobežoti izmantot sabiedrisko transportu 2 dienu laikā tikai par 8 eiro. Ieeja Krakovas galvenajā muzejā maksā tikai 6 eiro. 

5. Rīga (Latvija) – 85 eiro par nakti. Turklāt kafijas tase Latvijas galvaspilsētā parasti maksā nedaudz vairāk par 2,80 eiro, bet alus pudele – 4,60 eiro. 

5 Eiropas pilsētas ar dārgākajām viesnīcām 2023. gada vasarā

1. Amsterdama (Nīderlande) – 300 eiro par nakti.
2. Venēcija (Itālija) – 280 eiro par nakti.
3. Dublina (Īrija) – 259 eiro par nakti.
4. Florence (Itālija) – 231 eiro par nakti.
5. Belfāsta (Ziemeļīrija) – 226 eiro par nakti.

Citi šobrīd lasa

Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Lielajā Piektdienā Vecrīgas ielās ekumeniskajā krustaceļā devušies ap tūkstotis cilvēku
Jaudīgi un enerģiski - tā Liepājā savu lielkoncertu aizvadīja Ivo Fomins. FOTOGALERIJA
Pievienot komentāru