Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

 

Noskaidrota vēsturē vislielākā laimesta summa — tā ir prātam neaptverama! 1

Trakā pasaule
2023. gada 15. februārī 18:55 2023. gada 15. februārī 18:55
  Jauns.lv
Pasaules vēsturē vislielākais vienas personas vinnētais laimests ir 2,04 miljardi dolāru (1,91 miljards eiro), ko 2022. gada 8. novembrī “Powerball” izlozē laimēja ASV Kalifornijas štata iedzīvotājs Edvins Kastro, vēsta laikraksts “The Guardian”.

Vislielākā laimesta vārds tika izpausts otrdien notikušajā Kalifornijas loterijas rīkotāju preses konferencē. Kaut gan pats Kastro noraidīja ierašanās ielūgumu, Kalifornijas likums paredz publiskot galvenā laimesta ieguvēja vārdu, un amatpersonas nolasīja veiksminieka paziņojumu.


Uzvarētājam bija iespēja saņemt visu atlikušo summu pa daļām 29 gadu laikā vai uzreiz saņemt 997,6 miljonus dolāru (932,34 miljoni eiro) — veiksminieks izvēlējās otro variantu, ko parasti izvēlas vairums milzu laimestu ieguvēju. Vienu miljonu dolāru (932,34 tūkstoši eiro) atlīdzību saņēma veikala īpašnieks, kur Kastro iegādājās savu laimīgo biļeti. Būtisku labumu guva arī Kalifornijas valsts skolas, kuras loterijā nopelnīja 156 miljonus dolāru (145,79 miljoni eiro).

“Esmu šokā un sajūsmā par uzvaru “Powerball” loterijā. Kā cilvēkam, kurš guvis labumu no izglītības Kalifornijā valsts skolu sistēmā, man ir patīkami dzirdēt, ka no mana laimesta lielu labumu gūs arī štata izglītības sistēma,” paziņoja Kastro.

Laimesti tiek aplikti ar nodokli, kas samazina izmaksājamo summu par vairāk nekā trešdaļu, tomēr Kalifornija ir viens no astoņiem ASV štatiem, kas neapliek ar nodokli “Powerball” laimestus.

Saistītās ziņas

18 gadīga meitene nopērk savu pirmo loterijas biļeti un laimē 48 miljonus dolāru
Latvieši sapņo: kam tiktu tērēta loterijā laimēta nauda
Mirusi 27 miljonu laimētāja, kura teica, ka laimests ir elle 3

Lai uzvarētu “Powerball” izlozē, pretendentiem ir jāuzmin visu piecu balto bumbiņu skaitļi un vienas sarkanās “Powerball” bumbiņas skaitlis.

Kastro laimests ir tikai ceturtais, kas jelkad pārsniedzis viena miljarda dolāru slieksni. Tik milzīga summa uzkrājās tādēļ, ka iepriekšējās 40 izlozēs pēc kārtas nevienam neizdevās uzminēt visus sešus skaitļus.

Matemātiķi aprēķinājuši, ka iespēja vinnēt “Powerball” galveno laimestu ir 1 pret 292 miljoniem jeb iespēja, ka cilvēks pametīs monētu, un tā 28 reizes pēc kārtas nokritīs uz vienas un tās pašas puses. Savukārt Nacionālais Meteoroloģiskais dienests aplēsis, ka parastam cilvēkam apmēram 80 gadus ilgā mūža laikā ir ievērojami lielākas iespējas saņemt zibens spērienu — 1 pret 15,3 tūkstošiem.

Citi šobrīd lasa

Izskaidrots iemesls, kāpēc nekādā gadījumā nedrīkst atspiest galvu pret lidmašīnas logu
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Vai pedofilam jādod otrā iespēja, sirsnīgākās atvadas un olimpiskais sekss. Olimpiāde tikko sākusies, bet notikumu tik daudz
Tēmas: ASV, Kalifornija
Pievienot komentāru