Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Leģendārā popgrupa ABBA pēc atkalavienošanās, 2022. gads (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Leģendāro ABBA aicina dzimtenē uzstāties pusgadsimtu pēc Eirovīzijas triumfa — kāda reakcija?

Mūzika
2023. gada 25. maijā 13:26 2023. gada 25. maijā 13:26
  Jauns.lv
Pēc zviedru dziedātājas Lorīnas uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā aktivizējušies minējumi, ka nākamā gada pasākumā Zviedrijā uz skatuves kā īpašie viesi varētu kāpt leģendārā grupa ABBA, jo tad apritēs pusgadsimts kopš viņu "Waterloo" triumfa Eirovīzijā. Tomēr izskatās, ka šādām cerībām nebūs lemts piepildīties.


Divi kvarteta dalībnieki Bjorns Ulveuss un Benijs Andersons noraidījuši šādu iespēju. Intervijā BBC "Newsnight" programmā Andersons izteicās, ka "nekādā gadījumā" grupa neuzstāsies Eirovīzijā, vēl vairāk — tās dalībnieki nemaz negrasās pagodināt pasākumu ar savu klātbūtni.

"Es negribu. Un ja negribu es, negribēs arī pārējie. Tas attiecas uz mums visiem četriem. Ja kāds pasaka "nē", tas nozīmē "nē"," sacīja Andersons. "Var svinēt ABBA 50. gadu jubileju bez mūsu klātbūtnes uz skatuves," piebilda Ulveuss.

ABBA tika dibināta 1972. gadā, tās dalībnieki bija divi precēti pāri Agneta Feltskūga un Bjorns Ulveuss, kā arī Annifrīda Lingstada un Benijs Andersons. Uzvara Eirovīzijā grupai nodrošināja pasaules slavu, pastāvēšanas laikā tā pārdeva simtiem miljonu ierakstu eksemplāru, vairākas viņu dziesmas iekļuva dažādu valstu topu tabulu pašā virsotnē, tostarp "Dancing Queen", kas 1977. gadā uzkāpa tabulas virsotnē ASV. Citu hitu skaitā ietilpa, piemēram, "Super Trouper", "Money, Money, Money" un "Knowing Me, Knowing You". Sabrūkot abām laulībām, 1981. gadā grupa izdeva pēdējo albumu "The Visitors" un nākamajā gadā izjuka, taču viņu dziesmas joprojām ir pasaulē pazīstamas.

2021. gadā grupa atgriezās ar albumu "Voyage", kā arī neparastu koncertprogrammu, kurā viņus atveido virtuāli avatari.

Ulveuss un Andersons atzina, ka koncerta panākumi "pārsniedza visas cerības". "Mēs panācām vairāk nekā jelkad varējām cerēt... redzēt to notiekam pēc četriem vai pieciem darba gadiem ... un apzināties, ka skatītāji tiešām ir saistīti ar to, kas notiek uz skatuves," piebilda Andersons.

Citi šobrīd lasa

Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē
"Kur bija Vaira, tur bija Imants, un otrādi!" FOTO: sirsnīgā atmosfērā atklāta Imanta Freiberga biogrāfija 3
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 4
Pievienot komentāru