Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Gatis Eglītis. (Foto: Valsts kanceleja. )

"Konservatīvo" līderis Gatis Eglītis kāzu 15. jubilejā sadala mantu

Slavenības
2023. gada 26. maijā 06:44 2023. gada 26. maijā 06:44
  Santa Sergejeva | Žurnāls "Kas Jauns"
Kādreizējais labklājības ministrs Gatis Eglītis ar sievu Eiropas institūciju darbinieci Ilzi Eglīti pēc laulībā pavadītiem 15 gadiem maijā noslēguši līgumu par visas mantas šķirtību, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Sarunā ar "Kas Jauns" eksministrs un partijas "Konservatīvie" valdes priekšsēdētājs Gatis Eglītis atklāj iemeslu, kāpēc pēc tik daudziem laulībā nodzīvotiem gadiem sadalījis ar sievu mantu: “Tas tāpēc, ka politiķa un atbildīgā amatā esoša cilvēka profesija ir mazliet bīstama, jo nezini, kad kaut kādi lēmumi, ko esi pieņēmis – vai nu esot ministrs, vai tagad kā partijas vadītājs –, vēlāk var atspēlēties. Tas pat nav tāpēc, ka tu būtu kaut ko sliktu gribējis, vienkārši ir bijuši kādi neveiksmīgi lēmumi, un, ja tie atnāk atpakaļ kā mantiskas prasības, tad negribētos, ka no tā cieš ģimene, tuvākie cilvēki.”


Gatis Eglītis atklāj, ka savulaik laulību ar sievu Ilzi reģistrējuši pašā vasaras pilnbriedā – 2008. gada 26. jūlijā. Tā nu viņi pēc diviem mēnešiem svinēs kāzu 15. gadadienu. Pāris dzīvojot saskanīgi, un nupat noslēgtais mantas šķirtības līgums it nemaz neesot saistīts ar to, ka ģimenē būtu kādas problēmas. “Mēs turamies kopā, mūsu ģimenē viss ir kārtībā. Šo soli ar mantas šķirtību spērām, jo te pēkšņi valsts iestādes prasa paskaidrojumus par manām darbībām, kad es pieņēmu lēmumus, esot Ventspils brīvostas pārvaldes valdes loceklis,” sīkāk paskaidro bijušais labklājības ministrs. Ventspils brīvostas pārvaldē viņš darbojās 2016. un 2017. gadā kā valdes loceklis, kura pārziņā bija investīciju programmas un budžeta kontrole, jaunu kravu piesaiste, investīciju strīdi, ES fondu projektu ieviešana.

Kā liecina Eglīšu pāra laulāto mantisko attiecību līguma dati, vīra īpašumā paliek 2010. gada izlaiduma automašīna "Lexus RX450H" un zemes gabals ar dzīvojamo māju Tukuma novadā, bet sievai – divi dzīvokļi Rīgā, viens Rūpniecības, viens Strēlnieku ielā.

Ilze Eglīte. (Foto: Publicitātes foto)

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Citi šobrīd lasa

"Aknām vitamīni ir vislielākie kaitnieki!" Gastroenterologs Ivars Tolmanis pastāsta to, ko daudzi nezina
Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 4
Pievienot komentāru