Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Apsargi ielenc ukraiņu modeli Alinu Baikovu, kura ieradusies tērpā ar pretputina vēstījumu. (Foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press)

Kannu kinofestivālā līst mākslīgās asinis un ierodas kleitā ar "F*** you Putin"; ukraiņu slavenības aizraida no sarkanā paklāja 2

Slavenības
2023. gada 28. maijā 13:01 2023. gada 28. maijā 13:01
  Jauns.lv / LETA
Ukraiņu modele Alīna Baikova piektdien ieradās uz Kannu kinofestivāla pasākumu īsā dzeltenā kleitā ar uzrakstu "F*** YOU PUTIN", bet viņu ātri aplenca apsargi un aizveda, neļaujot ilgāk paust savu protesta vēstījumu pasaulei, ziņo britu laikraksta "Daily Mail" tīmekļa vietne "MailOnline".

34 gadus vecā Baikova ir dzimusi Ukrainā, bet daudzus gadus dzīvojusi ASV, kur strādājusi par modeli lielākajos modes namos. Šī nav pirmā reize, kad viņa apmeklējusi pasākumu, tērpusies Ukrainas simbolikā.

Alina Baikova protestē pret diktatoru Putinu, kura armija šobrīd slepkavo cilvēkus viņas dzimtajā Ukrainā. (Foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press)

Baikova ieradās uz Kannu kinofestivāla pasākumu bēšā lietusmētelī, zem kura bija dzeltena kleita ar zilu uzrakstu, kas acīmredzami vērsts pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Uzreiz pēc kleitas nodemonstrēšanas viņu aplenca pieci apsargi un aizveda prom.

Alina Baikova apsardzes darbinieku ielenkumā. (Foto: Mondadori Portfolio/Archivio Spaziani/Rocco Spaziani/Sipa USA/ Vida Press)

Baikova sociālajā tīklā "Instagram", kurā viņai ir 3,5 miljoni sekotāju, pēcāk ierakstīja: "Lūk pierādījums "īstajam atbalstam" Ukrainai! Es tiku aizturēta un lūgta pamest paklāju, jo festivāls nevēlas kļūt politisks."

Baikovas gadījums nav vienīgā protesta akcija Ukrainas atbalstam, kas šogad Kannās beigusies ar aizvešanu no sarkanā paklāja.

Ukraiņu blogere Ilona Černobaja ieradās uz Kannu kinofestivāla pasākumu vakarkleitā zilā un dzeltenā krāsā un aplēja sevi ar mākslīgajām asinīm, ko bija paslēpusi zem garā vakartērpa. Apsargi viņu nekavējoties aizturēja un aizveda.

Kannu kinofestivāla organizatori bija aizlieguši protestus festivāla norises vietas tuvumā, vēstīja laikraksts "Variety".

Černobaja "Instagram", kur viņai ir miljons sekotāju, skaidroja, ka šādi vēlējusies atgādināt pasaulei par Ukrainā notiekošo karu un paust atbalstu okupētajām Ukrainas teritorijām un cilvēkiem, kas tur dzīvo.

Černobaja norādīja, ka viņas kontam "Instagram" draud izdzēšana, bet pauda prieku, ka viņas protesta akcija spējusi piesaistīt mediju uzmanību visā pasaulē. Blogere pavēstīja, ka pēc protesta akcijas viņai tika aizliegts piedalīties turpmākajos festivāla pasākumos un daudzos citos pasākumos, bet tas bijis to vērts, ziņoja "Variety".

Jauns.lv jau ziņoja, ka Kannu kinofestivāla noslēguma ceremonijā sestdien ar Zelta palmas zaru, festivāla augstāko balvu, tika godalgota franču režisores Žistinas Trjē filma "Anatomie d'une chute" (starptautiskajā tirgū "Anatomy of a Fall"; "Kritiena anatomija").

Citi šobrīd lasa

"Aknām vitamīni ir vislielākie kaitnieki!" Gastroenterologs Ivars Tolmanis pastāsta to, ko daudzi nezina
Kopā ar Lolitu Neimani kliedējam mītus par organisma attīrīšanu pavasarī
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 3
Skatīt visus komentārus