Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kā sakārtot skapi tā, lai pietiktu vietas it visam? 8 gudri padomi

Dari mājās
2023. gada 19. janvārī 06:32 2023. gada 19. janvārī 06:32
  "100 Labi Padomi"
Satilpināt skapī ikdienas apģērbu, apavus, aksesuārus, nesezonas mantas, ceļojumu koferus un citas saimniecībā noderīgas lietas it nemaz nav viegls uzdevums. Vēl jo grūtāk ir tajā vienmēr uzturēt tādu kārtību, lai viss nepieciešamais būtu pa rokai. Tomēr tas ir iespējams, tikai vajadzīga rūpīga plānošana un pārdomāta vietas organizēšana.

1. Ideāli, ja skapi un garderobi var izgatavo tieši pēc mājinieku vēlmēm un vajadzībām. Tā tiksi pie funkcionāli lietojamas mēbeles. Ja tev patīk turēt drēbes uz pakaramajiem, nav vajadzības veidot daudz plauktu apģērbam, bet, ja tev ir daudz somiņu un apavu, šādi vari parūpēties, lai to uzglabāšanai būtu pietiekami daudz plauktu vai atvilktņu.


2. Pareiza lietu glabāšana jeb skapja organizēšana sākas ar atbrīvošanos no liekajām, nevajadzīgajām lietām. Pārskati apģērbu un apavus un tiec vaļā no visa, kas sen nav valkāts. 

3. Ja glabā apavus kastēs, velti laiku un uzraksti uz tām, kas tieši katrā kastē atrodas. Vēl labāks paņēmiens ir nofotografēt katru apavu pāri un uzlīmēt bildi uz kastes. Lai arī tas var aizņemt krietni daudz laika, turpmāk bez lielām pūlēm atradīsi vajadzīgās kurpes.  

4. Apģērbam, ko velc biežāk, ierādi vietu acu līmenī, bet drēbes, ko nēsā retāk, glabā zemākos plauktos. Nesezonas apģērbu vari likt pašos augšējos plauktos.

5. Lai skapis izskatītos organizēts un kārtīgs, izvēlies vienādus pakaramos. Arī vienādi pīti grozi vai uzglabāšanas kastes izskatīsies akurāti. Grupē apģērbus pēc krāsām, lai tos būtu vieglāk atrast.

6.  Ja guļamistabā nav kumodes veļas un citu sīklietu glabāšanai, skapī vai garderobē var ierīkot vairākas atvilktnes. Ideālā variantā – trīs katram ģimenes loceklim. Tādas atvilktnes parasti ir šauras un ne augstākas par 20 centimetriem, toties lietas nenoput un tiek apslēptas skatienam.

7. Pēc iespējas izmanto visu skapja telpu; ļoti bieži augšdaļa paliek neizmantota, kaut gan tur var izvietot vēl vairākus plauktus. Savukārt uz skapja durtiņām vari uzlikt vairākus pakaramos āķus – tur var uzkārt nelielas somiņas vai vieglus aksesuārus.

8. Bieži vien skapī nepietiek tikai ar griestu apgaismojumu, tāpēc parūpējies par papildu gaismas avotiem, piemēram, skapja augšējā malā vai telpā uzstādi tādu gaismekli, kas ir vērsts tieši pret skapi.

 9. Ja tavā mājoklī nav skapja, ierādi tam improvizētu vietu kādā telpā. Atdali to no pārējās telpas ar dažiem šauriem plauktiem un statīviem drēbju pakarināšanai – tā izveidosi kompaktu, taču ietilpīgu garderobi.

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 1
Pievienot komentāru