Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dabas metodes, kas palīdzēs novērst svīšanu

Noderīgi ikdienā
2023. gada 22. maijā 06:32 2023. gada 22. maijā 06:32
  "100 Labi Padomi"
Tautas metodēs pret svīšanu iedziļinājusies kosmētiķe Ginta Ustinova. 
  • Austrumu tautas pret pārmērīgu svīšanu izmanto rāceņa sulu, apgalvojot, ka tā spēj novērst padušu un citu zonu svīšanu uz 10 stundām. Svaigu rāceni sarīvē, no iegūtās masas izspied sulu un tūdaļ iemasē padusēs, pēdās un plaukstās, ja tās svīst.
  • Kukurūzas ciete ievērojami absorbē sviedru pārpalikumus uz ādas. Izmantojot to kā pūderi, vari pietiekami efektīvi kontrolēt arī pārmērīgu svīšanu. Līdzīgi kalpo arī kartupeļu ciete un talks.
  • Noderīgs pret svīšanu ir sejas skrubis. Apstrādā ar to svīstošās problēmzonas 2–3 reizes nedēļā. Tas maigi eksfoliē ādu un attīra poras. Sākumā svīšana var pat pastiprināties, bet, kad āda būs atbrīvojusies no porās sakrātajiem toksīniem, kas pazudīs reizē ar sviedriem, pamanīsi, ka svīsti mazāk. 
  • Pārmērīgas svīšanas norises ļoti efektīvi līdzsvaro kontrastduša, ja to veic divas reizes dienā, ievērojot, ka dušošanās vienmēr jāpabeidz ar auksta ūdens šalti.
  • Ja patīk vannoties, pielej vannas ūdenim ozola mizu novārījumu, tam piemīt ādu savelkoša un antibakteriāla iedarbība. Ņem 100–200 g uz litru ūdens un vāri 30 minūtes. Atdzesētu novārījumu var izmantot roku un kāju peldēm vai lokālām kompresēm tieši problēmzonās.
  • Svīšanu un sviedru aromātu var samazināt vairāki ārīgi lietoti tautas līdzekļi, piemēram, ābolu etiķis, salvija, citrona sula, melnā tēja, kam piemīt attīroša un savelkoša iedarbība; soda palīdz atjaunot ādas dabisko pH līmeni, samazinot tās sārmainību. 

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties 1
Bezvēsts pazudušais 2005. gadā dzimušais Valters Vanags atrasts gājis bojā
Pievienot komentāru