Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Eksperts Edvarts Melnis. (Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video)

Met iekšā pat miskastes! Eksperts par cilvēku muļķību, kas var novest pie lielas traģēdijas

Noderīgi ikdienā
2023. gada 2. novembrī 09:35 2023. gada 2. novembrī 09:35
  Jauns.lv
Ne vienu reizi vien neapdomība, izmantojot apkures iekārtas, ir prasījusi cilvēku dzīvības. Kā norāda “FN-Serviss” tehniskais speciālists Edvarts Melnis, viens no nelaimju iemesliem ir nepareiza kurināmā izvēle, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

“Cilvēki kurina ar visu iespējamo, kas ir degtspējīgs – plastmasas pudeles, miskastes met iekšā,” stāsta eksperts. 


Plastmasas pudeļu izmantošana malkas vietā gan nav vienīgais iemesls, kāpēc ik gadu vienas apkures sezonas laikā aizdegas gandrīz 600 mājas. Naudas taupīšanas dēļ cilvēki mēdz no darāmo darbu saraksta izsvītrot dūmvadu pareizu apkopi.

Aizvadītajā apkures sezonā ugunsdzēsēji saņēma 571 izsaukumu uz sodrēju degšanu dūmvados un nepareizas apkures sistēmas ekspluatāciju. Visvairāk izsaukumu tika saņemts Rīgā un tās reģionā. Ugunsdzēsēji brīdina, ka šajā apkures sezonā bažīgākais brīdis vēl ir priekšā. 

Vidēji dūmvadu tīrīšanas cena ir ap 25 eiro par pakalpojumu. Dārgākais skursteņslauķu pakalpojums ir skursteņu stāvokļa novērtējums.

Ekspertu ieteikums ir sekojošs – tām apkures iekārtām, kurām par kurināmo tiek izmantota gāze, apkope jāveic ne retāk par reizi gadā. Savukārt, ja apkures iekārta ir ar cieto kurināmo, dūmvadus jātīra pirms apkures sezonas sākuma. 

Citi šobrīd lasa

Darba devēji lūdz cilvēkus atgriezties birojā, bet darbinieki to nevēlas
Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm 3
"Mēs laimīgi!" - Elmārs Tannis iestūrē laulības ostā
Tēmas: TV3, Degpunktā
Pievienot komentāru