Pēc desmit gadus ilga Okinavas iedzīvotāju pētījuma pētnieki apstiprināja, ka visi 90 gadus vecie un vecākie Okinavas iedzīvotāji vidēji dienā apēd puskilogramu violetu saldo kartupeļu.
Pētījumi liecina, ka violetā saldo kartupeļu šķirne satur antocianīnus, kas mikroskopiskā līmenī palīdz saglabāt šūnu veselību. Tie izklāj šūnu sieniņas, darbojoties kā aizsargbarjera pret kaitīgiem mikrobiem un patogēniem, skaidro dietoloģe Čaitra Sandepa.
Japānas saldajos kartupeļos ir ne tikai maz kaloriju, bet tie ir arī lielisks šķiedrvielu avots. Tie ilgstoši nodrošina sāta sajūtu un dienā nepieciešamo A vitamīna devu. Tajos ir arī daudz antioksidantu un vitamīni B un C.
Šie kartupeļi ir bagāti arī ar B grupas vitamīniem, tostarp B6 vitamīnu, folātu, tiamīnu un riboflavīnu. Tie satur arī vairāk nekā 700 mg kālija vienā tasītē, kas var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu, neitralizējot nātrija kaitīgo ietekmi.
Citi šobrīd lasa
![](https://i.jauns.lv/t/2024/07/26/3104468/480x345.webp?v=1721978612)
![](https://i.jauns.lv/t/2024/07/26/3104631/480x345.webp?v=1721990276)
![](https://i.jauns.lv/t/2024/07/26/3104679/480x345.webp?v=1721999278)