Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Noskaidrots, ka pēdējā gada laikā 80% aptaujāto iegādājas vairāk dārzeņu, augļu un zaļumu. (Foto: Shutterstock)

Latvijas iedzīvotāji sākuši iegādāties veselīgāku pārtiku, secināts aptaujā

Dabasspēks
2023. gada 19. martā 13:41 2023. gada 19. martā 13:41
 
Latvijā 52% iedzīvotāju pēdējā gada laikā sākuši iegādāties veselīgākus pārtikas produktus, secināts mazumtirdzniecības tīkla SIA "Reitan Convenience Latvia" un pētījumu kompānijas AS "Norstat Latvija" veiktajā aptaujā.

Cita starpā aptaujā noskaidrots, ka pēdējā gada laikā 80% aptaujāto iegādājas vairāk dārzeņu, augļu un zaļumu, 36% biežāk pērk zivis vai jūras veltes, savukārt 27% savu uzturu uzlabo, izvēloties produktus bez pievienota cukura.


Visbiežāk jeb 18% gadījumu pēdējā gada laikā veģetārus vai vegānus ēdienus izvēlējušies jaunieši 18-29 gadu vecumā.

Tāpat aptaujā secināts, ka Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk iedziļinās produktu aprakstos. Izvēloties pārtikas produktus, 22% respondentu norādījuši, ka pievērš uzmanību produkta kvalitātei un tā sastāva ietekmei uz veselību.

Vienlaikus 34% respondentu norādījuši, ka pievērš uzmanību cenai, kamēr vēl 28% - tam, cik nepieciešams ir konkrētais produkts. Cena ir sevišķi svarīga jauniešiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kuri šo aspektu uzsvēruši 49% gadījumu.

Līdztekus aptaujā secināts, ka 38% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir iegādājušies pārtikas produktus un maltītes arī tiešsaistē. No tiem 28% norādījuši, ka to izvēlas laika taupīšanas nolūkos, kamēr 10% uzskata, ka tiešsaistē ir vieglāk pārskatāms piedāvājuma klāsts, un tikpat daudzi atzīst, ka piegāde uz mājām izmaksā lētāk nekā došanās uz veikalu.

Aptauju veica "Norstat Latvija" šā gada februārī, aptaujājot 1008 Latvijas iedzīvotājus 18-74 gadu vecumā.

Citi šobrīd lasa

Andželinu Džoliju aizvainojusi pašas meita Šilo. Kas noticis, un par ko priecīgs Breds Pits?
FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
Tēmas: Rīga, Latvija
Pievienot komentāru