Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Freepik.com

Zivju eļļa mazuļa gaidīšanas laikā ir svarīga gan māmiņai, gan mazulim

Dabasspēks
2023. gada 24. martā 10:23 2023. gada 24. martā 10:23
  Reklāmas projekts
Mazuļa gaidīšanas laikā rūpes par veselību kļūst īpaši nozīmīgas, jo šajā svarīgajā dzīves posmā sievietes organisms jānodrošina ar vitamīniem un uzturvielām ne tikai savām, bet arī mazuļa vajadzībām. Sen apgāzts mīts, ka ir jāēd par diviem, taču viens gan ir skaidrs – jālieto regulārs, pilnvērtīgs, spēcinošs un veselību veicinošs uzturs un, ja nepieciešams – jālieto papildu līdzekļi, lai vitamīnu pietiktu abiem. Viena no veselīga uztura būtiskām sastāvdaļām ir zivju eļļa, kuras sastāvā ir omega-3 un citi vērtīgi elementi. Šajā rakstā tiks apskatīts – kas ir omega-3, kāpēc ir tik svarīgi to uzņemt īpaši gaidību laikā, vai to iespējams pietiekošā daudzumā uzņemt ar pārtiku un kur to iegādāties izdevīgi. Lasiet tālāk un uzziniet!

Kas ir omega-3 un kāpēc tā tik ļoti nepieciešama, īpaši gaidību laikā


Par to, ka zivju eļļa ir laba veselībai, ir dzirdējis gandrīz katrs, bet ne katrs var izskaidrot, kāpēc tas ir tā. Tas, ko saucam par omega-3 zivju eļļas sastāvā ir polinepiesātinātās taukskābes alfa – linolēnskābes (ALA), dokozaheksaēnskābes (DHS) un eikozānpentaēnskābes (EPS), kuru galvenais uzdevums ir palīdzēt organismam atbrīvoties no triglicerīdiem. Taču tas nebūt nav vienīgais, ko šīs vērtīgās vielas paveic organismā – tās veicina normālu sirdsdarbību un palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni. Mūsdienu pētījumi skaidro*, ka omega-3 ir nozīme bērna nervu sistēmas un smadzeņu attīstībā, redzes attīstības un augšanas procesā, bet māmiņas organismā palīdz samazināt priekšlaicīgu dzemdību risku, pēcdzemdību depresijas risku un veic citas svarīgas funkcijas. Tas nozīmē – zivju eļļa un omega-3, ko tā satur, ir nepieciešama sievietes organismam gan plānojot grūtniecību, gan grūtniecības laikā, gan arī pēc bērniņa piedzimšanas!

Vai vērtīgās polinepiesātinātās taukskābes var uzņemt ar uzturu

Foto: Freepik.com

Šīs vērtīgās taukskābes ir iespējams uzņemt ar uzturu, taču parasti – ne pietiekošā daudzumā. Omega-3 bagātākie produkti

·  sardīnes, mencas, brētliņas, lasis, tuncis un citas treknās zivis;

·  soja, rieksti, spināti, brokoļi

ir ļoti ieteicami uzturā, taču, pat lietojot šos produktus katru dienu, polinepiesātinātās taukskābes visticamāk netiks uzņemtas tik daudz, cik vajadzīgs abiem organismiem. Bērniņa gaidību laikā (vai gatavojoties tam) jājautā savam ārstam, farmaceitam vai citam veselības speciālistam par to, vai ikdienas uzturu nevajadzētu papildināt ar omega-3 saturošu uztura bagātinātāju.

Kādās formās pieejama kvalitatīva zivju eļļa

Mūsdienās zivju eļļa pieejama tik daudzās un dažādās formās – zivju eļļa kapsulās, šķidrā veidā, bērniem tiek veidotas pastilas ar augļu un ogu garšu. Tikai daži no aptiekās pieejamajiem piemēriem:

·  Lysi Omega-3 zivju eļļa ar D vitamīnu ir līdzeklis, ko var izmantot gan pieaugušie, gan bērni, kas māk norīt kapsulas. Līdzeklis ir atbalsts kaulu un zobu veselībai un muskuļu darbībai. Dienā pietiks ar divām kapsulām;

·  Jökull Islandes mencu aknu eļļa ar citronu garšu ir ne tikai vērtīgs dokozaheksaēnskābes (DHS) un eikozānpentaēnskābes (EPS) avots, tas satur arī A, D un E vitamīnus. Tas ir atbalsts normālas redzes uzturēšanā, normālas smadzeņu un sirds darbības uzturēšanā. Šis līdzeklis pieejams šķidrā formā;

·   Lysi Immunity Forte zivju eļļa ar D3 + E vitamīniem kapsulu formā papildus omega-3 satur arī D un E vitamīnus, kas atbalsta imūnsistēmas darbību un šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu;

·  Möller′s Omega-3 Cardio zivju eļļa kapsulās savukārt apvieno vērtīgās eikosapentaēnskābes, dokosaheksaēnskābes un augu alfa-linolēnskābes un labvēlīgi ietekmē gan asinsspiedienu un kardiovaskulārās sistēmas funkciju, gan holesterīna līmeni.

Protams, pieminēti tikai daži no plašā līdzekļu klāsta. Lai aplūkotu vairāk dažādu līdzekļu māmiņām, bērniem un visai ģimenei, ielūkojieties InternetAptieka.lv!

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

Zivju eļļa veselībai ļoti plašā klāstā un par labu cenu – InternetAptieka.lv

Foto: Freepik.com

Bērniņa gaidīšanas laikā vairāk kā citkārt jārūpējas par to, lai organismā netrūktu vitamīnu un minerālvielu, tāpēc ar ārstu saskaņoti vitamīnu kompleksi un zivju eļļa jāietver ikdienas veselības aprūpes rutīnā. Labākais, kā to darīt – kopā ar farmaceitu vai citu veselības ekspertu atrast līdzekli, kas uz organismu iedarbojas visefektīvāk un sistemātiski lietot to. Ja nepieciešama zivju eļļa bērniem, pusaudžiem, pieaugušajiem, senioriem vai māmiņām bērna gaidīšanas laikā, noteikti aplūkojiet InternetAptieka.lv klāstu. Iepirkšanās šajā e-aptiekā ir ērta, droša un izdevīga, turklāt regulāri tiek piedāvātas bezmaksas piegādes, lai kurā vietā Latvijā Jūs atrastos. Ērts bonuss ir iespēja ar InternetAptieka.lv atsaucīgajiem farmaceitiem sazināties gan klātienē Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 8 vai Dzelzavas ielā 120M, gan attālināti – telefoniski, online čatā vai Whatsapp platformā. InternetAptieka.lv aicina – rūpējieties par savu un savas ģimenes veselību laikus!

InternetAptieka.lv Tieši Tev -Tieši laikā!

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

* https://www.rsu.lv/projekts/liekais-svars-uztura-paradumi-un-d-vitamina-un-omega-3-taukskabju-raditaji-grutniecibas

Raksts tapis sadarbībā ar InternetAptieka.lv!

Citi šobrīd lasa

“Esmu dzimis laimes krekliņā!” Puķu selekcionārs Jānis Rukšāns veiksmīgi izglābies no Irānas
Izsolē tiešsaistē tirgo barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi
FOTO: ko Ķīpsalā var redzēt izstādē "Auto 2024"?