Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Trīs augļi, kas tev neļauj zaudēt svaru 1

Diētas
2023. gada 20. aprīlī 06:41 2023. gada 20. aprīlī 06:41
  Jauns.lv
Saskaņā ar diētas guru Dr. Maikla Moslija teikto, vēloties tik pie sava kārota auguma un svara, no uztura vajadzētu izslēgt atsevišķus augļus. 

Dr. Maikls Moslijs ir britu žurnālists, televīzijas raidījumu vadītājs, pārliecināts Vidusjūras diētas piekritējs un ārsts. Viņš ieguvis slavu ar savām “ātrās diētas programmām”, kas cilvēkiem ļauj samazināt svaru īsā laikā, dienā zaudējot līdz pat 800 kalorijām. 


“Cilvēki daudz uzmanības pievērš “pareizās pārtikas” izvēlei, taču nereti neaizdomājas par “nepareizajiem produktiem”,” teic Dr. Moslijs. “Vēloties zaudēt svaru, vajadzētu izvairīties no tādu augļu lietošanas kā melones, ananasi un mango, jo tie satur ļoti daudz cukura, tā vietā vajadzētu ēst ābolus, bumbierus un ogas,” piebilst Moslijs. 

Tāpat eksperts piebilst, ka diētu ievērotājiem vajadzētu īpašu uzmanību pievērst āboliem, kas kalpos ne tikai kā gards našķis starp ēdienreizēm, bet uzlabos asinsriti, smadzeņu darbību un samazinās vidukļa apkārtmēru. Tāpat ābolu mizā ir ķīmiski savienojumi, ko sauc par flavonoīdiem, kuri var palīdzēt sirds veselībai un kognitīvajām funkcijām.

Tiem, kas vēlas novājēt, Dr. Moslijs iesaka atteikties arī no saldinātajiem dzērieniem un pārtikas produktiem ar augstu cukura saturu. Viņa “aizliegto produktu sarakstā” ir arī brokastu pārslas un cieti saturoši produkti. 

Citi šobrīd lasa

"Aknām vitamīni ir vislielākie kaitnieki!" Gastroenterologs Ivars Tolmanis pastāsta to, ko daudzi nezina
Kolorīti apmeklētāji, smalki viesi un Zaiga Gaile gida lomā - kā ar spozmi atjaunotajā ēkā atgriezās Jaunais Rīgas teātris. FOTO
FOTO, VIDEO: Grigule savā personālizstādes atklāšanā ieradusies drosmīgā tērpā 4
Tēmas: Diētas
Pievienot komentāru