Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

100 reižu lielāks, nekā pērn! Austrālijā sācis plosīties “brutāls gripas celms”

Esi vesels
2023. gada 23. maijā 10:31 2023. gada 23. maijā 10:31
  Jauns.lv
Austrālijas veselības amatpersonas ziņo, ka brutālā gripas celma saslimšanas gadījumu skaits jau ir 100 reižu lielāks nekā pagājušajā gadā, brīdinot par to, cik smaga varētu izvērsties ziema, vēsta “News.com”. 

Saskaņā ar Austrālijas valdības Nacionālās ziņojamo slimību uzraudzības sistēmas datiem 2023. gadā jau ir reģistrēti vairāk nekā 40 000 laboratoriski pierādītu gripas gadījumu, un tikai maija pirmajā pusē vien diagnosticēti vairāk nekā 8173 gadījumi.


Ja cilvēki nebūs vakcinējušies, šoziem šī slimība skars gandrīz visus, lēš Daniels Seldons, “Aussie Pharma Direct” izpilddirektors. 

Vairāk nekā trīs ceturtdaļas (77 procenti) saslimušo bija saslimuši ar A gripu, kas tiek dēvēta par "bērnudārzu gripu" nevis tās seku dēļ, bet gan tāpēc, ka slimība ir pārņēmusi lielāko daļu Austrālijas pirmsskolas izglītības iestāžu. 

Visvairāk inficējušies ir cilvēki vecumā no pieciem līdz deviņiem gadiem, kam seko cilvēki vecumā līdz četriem gadiem un cilvēki vecumā no 10 līdz 14 gadiem.

Lai mēģinātu novērst to, ka bērni atnes mājās nevēlamus mikrobus, Seldona kungs iesaka vecākiem pārliecināties, ka bērni pēc skolas vispirms kārtīgi nomazgā rokas. 

“Tagad nav īstais laiks aizmirst pandēmijas laikā gūtās higiēnas mācības, jo tās var glābt austrāliešus no smagas gripas saslimšanas,” piebilda Seldons. 

Kā zināms,  Austrālijas ziemas/vasaras sezonas ir pretējas Eiropas sezonām. Kad Eiropā ir vasara, Austrālijā ir ziema. Vīrusa uzvedību pie mums parasti ļauj laikus prognozēt tā izpausmes Dienvidu puslodē. 

Citi šobrīd lasa

"Aknām vitamīni ir vislielākie kaitnieki!" Gastroenterologs Ivars Tolmanis pastāsta to, ko daudzi nezina
Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē
Kopā ar Lolitu Neimani kliedējam mītus par organisma attīrīšanu pavasarī 1
Tēmas: Austrālija, Gripa
Pievienot komentāru