Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Aktrise Mišela Viljamsa. (Foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press)

Matu modē aktuāls ir dabiskums: tas nozīmē, ka frizierim ir jāstrādā perfekti 1

Pastaiga
2021. gada 2. jūnijā 05:12 2021. gada 2. jūnijā 05:12
  Una Ulme | Pastaiga
Matu sakārtojuma jomā šis gads mūs aicina atgriezties pie dabiskuma, kurš no friziera prasīs perfektu griezumu un krāsojumu, ko paši uzturēt varam pēc iespējas ilgāk.


Par aktuālākajiem griezumiem un matu krāsām stāsta Gatis Timofejevs, blogeris, frizieris, Balmain Hair Couture treneris; @liftingbrushes

Frizieris Gatis Timofejevs. (Foto: Publicitātes foto)

Malets

Šī frizūra – īsa priekšpusē un sānos, bet gara aizmugurē – ir atgriezusies uz palikšanu. Kā bizness pretskatā, kamēr pakausī – ballīte! Lai arī kopumā griezums ir roķīgs un ar raksturu, malets var būt arī elegants un sievišķīgs. Lielisks līdzeklis, kas šādai frizūrai piešķirs papildu apjomu, ir universāls sausais šampūns, kas piemērots visu matu krāsu īpašniekiem.

Dziedātāja Mailija Sairusa. (Foto: Rob Latour/Shutterstock/ Vida Press)

Dabiski un viegli ieveidojami mati

Kad iespējas apmeklēt frizieri tiek ierobežotas, dabisks matu sakārtojums kļūst aktuāls kā nekad iepriekš. Īstais laiks ataudzēt dabisko matu toni un atklāt sev jaunus produktus salonā iegūtā rezultāta paildzināšanai. Jūsu labākais sabiedrotais būs matu krāsu saudzējoši šampūni vai matu sakņu kamuflāžas sprejs īpašām situācijām.

Vogue UK modes redaktore Sāra Harisa (Foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida Press)

Boba griezums

Šī frizūra ir aktuāla jau vairāku sezonu garumā. Perfekti taisns vai viļņains un rotaļīgs, noteikta garuma bobs piestāvēs ikvienai sievietei. Tikai jāatrod īstā variācija!

Aktrise Mišela Viljamsa. (Foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press)

Matu aksesuāri

Izteiksmīgi matu aksesuāri, kas palīdz pārveidot frizūru pāris sekunžu laikā, būs populāri arī šogad. Joprojām uz viļņa ir matu sprādzes ar kristāliem un pērlītēm, bet īpaši aktuālas šajā sezonā būs bantes un lakati.

No Dior pavasara/vasaras 2021 modes skates (Foto: SplashNews.com/ Vida Press)

Balayage

Šī krāsošanas tehnika dod iespēju piešķirt frizūrai vienlaikus vairākas toņu nianses, lai tā izskatītos daudzšķautņaina, dabiska, ar saulē izbalējušu matu efektu. Šāda veida krāsojums neprasa biežu friziera apmeklējumu un piestāv jebkurā vecumā. Lai saglabātu dabiski neitrālu, vēsu matu toni, iesaku izmantot dzeltenos toņus neitralizējošus šampūnus vai maskas, kas liks blondajām lokām starot!

Aktrise Sāra Džesika Pārkere. (Foto: Vida Press)

Īss, rotaļīgs griezums

Īsie matu griezumi šajā pavasarī būs īpaši aktuāli. Galvenais dzinulis ir sauklis: “Jauni mati, jauna dzīve!” Vienalga, vai nogriezt matus ir sen lolots sapnis vai iespēja ataudzēt dabīgo matu krāsu, īsas frizūras ir jautras un var būt ļoti sievišķīgas. Lai piešķirtu matu sakārtojumam papildu tekstūru, iesaku izmēģināt apjomu piešķirošus pūderus.

No Miu Miu pavasara/vasaras 2021 modes skates (Foto: SplashNews.com/ Vida Press)

Teksturēts griezums ar kaskādi

Jā, pakāpeniskais griezums ir modē un kopā ar balayage krāsojumu būs iecienīts vienmēr. Šāda matu griezuma tekstūru palīdzēs izcelt jūras sāls sprejs, kas piešķirs matiem tik vēlamo pēcpludmales efektu, nepadarot tos sausus. Iesaku pirms veidošanas lietot matu struktūru nogludinošus un mitrinošus līdzekļus, lai radītu perfektu bāzi vēlamajai frizūrai.

No Chloé pavasara/vasaras 2021 modes skates (Foto: SplashNews.com/ Vida Press)

Neierasta matu krāsa

Mode ir divvirzienu ceļš. Sociālie mediji un ielu mode ietekmē to, ko mēs redzam uz modes mēles, un otrādi. Šobrīd, kad sociālo tīklu saturs ir mūsu galvenā saikne ar pasauli, tam jābūt īpaši pamanāmam, un neierasta matu krāsa ir košs veids, kā izcelties. Padomu par vēlamo krāsu gan vislabāk sniegs meistars, taču šāds krāsojums būs ne vien noturīgs, bet arī veiksmīgi transformējams. Ja ir vēlēšanās ar toņiem paspēlēties pašai, var izmantot kādu tonējošo šampūnu.

No Valentino pavasara/vasaras 2021 modes skates (Foto: SplashNews.com/ Vida Press)

Supergari mati

Gari, veselīgi mati ir aktuāli vienmēr, taču pēdējā laikā modē ir ekstra garums. Nevajag skumt, ka nepaspēsiet matus ataudzēt, jo var lieliski izlīdzēties ar šinjoniem, piespraužamām matu šķipsnām vai zirgastēm. Starp cirtu, zirgaste no ikdienišķa matu sakārtojuma kļuvusi par patstāvīgu modes fenomenu. Iesaku izmēģināt pieliekamo zirgasti – un tiksiet pie gariem matiem dažu sekunžu laikā!

Repere Cardi B (Foto: Andrew H. Walker/Shutterstock/ Vida Press)

Ponijs 60. gadu stilā

Franču kino dīvas Brižitas Bardo iedvesmots ponijs ir cieņā arī šogad – tas palīdz ātri mainīt tēlu, padarot to romantiski koķetu. Īpaši aktuāli 60. gadi kļuvuši, pateicoties seriālam Dāmas gambīts. Tām, kuras nevēlas mainīt ierasto griezumu, iesaku izmantot piespraužamo poniju: vienkāršs veids, kā tikt pie trendīgas frizūras bez lieka riska.

No Hermès pavasara/vasaras 2021 modes skates (Foto: SplashNews.com/ Vida Press)

Produkti

Matrix sausais šampūns Total Results High Amplify absorbē taukus un uzkrājušos netīrumus, atsvaidzina matus, nodrošina ilgstošāku apjomu. Cena: 14 €.

Foto: Publicitātes foto

L’Oreal Paris izsmidzināms līdzeklis matu sakņu tonēšanai Magic Retouch. Tonējums saglabājas līdz matu mazgāšanai. Cena: 8 €.

Foto: Publicitātes foto

Fanola šampūns No Yellow blondiem matiem palīdz novērst dzelteno nokrāsu, augu ekstrakti un zīda proteīni mitrina un stiprina matus. Cena: 12 €.

Foto: Publicitātes foto

Eleven matu pūderis I Want Body Volume piešķir matiem apjomu un atsvaidzina frizūru, saglabājot to vieglumu un dabiskumu. Cena: 20 €.

Foto: Publicitātes foto

R+Co Rockaway sāls sprejs piešķir mitru matu efektu un apjomu, kā arī svaigu citrusu un zaļās tējas aromātu. Cena: 20 €.

Foto: Publicitātes foto

Schwarzkopf Professional tonējošais šampūns BlondMe Blush Wash attīra matus, piešķirot tiem maigu pasteļtoņu nokrāsu ar noturību līdz piecām mazgāšanas reizēm. Cena: 15 €.

Foto: Publicitātes foto

Balmain Paris Hair Couture Catwalk zirgaste un Fringe Memory® Hair piespraužamais ponijs – veidoti no augstas kvalitātes sintētiskas šķiedras un karstuma izturīgi, saglabā formu jebkuros laika apstākļos. Cena: 89 € (zirgaste), 35 € (ponijs).

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Saistītās ziņas

Vītols - ādas dziedēšanai, pret matu izkrišanu un dažādām kaitēm
Sievišķība un uzdrīkstēšanās - kādas ir 2021. gada modīgākās frizūras
Septiņas populāras frizūras, kuras būs modē vienmēr 21

Vēl portālā

Sākumā Marikai no Talsiem piedzima trīnīši, bet vēlāk - vēl dvīnīši. Kā ir augt piecu bērnu ģimenē? 5
Vanesas Paradī meita Lilija Rouza Depa jau no bērnības staigā mātes "Chanel" kurpēs
Sandra Kļaviņa par jaunajām attiecībām: "Viņš mani transformēja kā personību"
Pievienot komentāru