Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pushka School studenti bija spiesti pamest savas mājas, dzimteni, un pašlaik katrs no viņiem atrodas dažādos Eiropas nostūros. Ikviens no viņiem vēlas atgriezties mājās, tāpēc kolekcijas galvenā ideja ir balstīta uz ukraiņu identitāti, pašu saknēm un Ukrainas DNS redzējumu. (Foto: Publicitātes foto)

 

Rīgas modes nedēļa tiks atklāta ar ukraiņu dizaineru virtuālo 3D modes skati

Mode
2022. gada 24. maijā 12:08 2022. gada 24. maijā 12:08
  Pastaiga
Rīgas modes nedēļas atklāšanā 27. maijā pirmo reizi Baltijā norisināsies digitālās apģērbu kolekcijas virtuālā skate, kuru veidojuši Ukrainas 3D modes dizaineri sadarbībā ar Latvijas digitālajiem speciālistiem no uzņēmuma “Bad Frogs”. Pasākuma viesiem būs iespēja iejusties digitālajā vidē un uzreiz pēc modes skates iepazīties ar 3D tērpu izstādi. Tirdzniecības centra “Spice” apmeklētāji virtuālajā 3D šovā varēs piedalīties 28. un 29. maijā.

Modes nedēļas 34. sesijas atklāšanu iezīmēs Ukrainas 3D modes dizaineru, Ukrainas pirmās un vienas no lielākajām apģērbu dizaina skolas Pushka School audzēkņu digitālās apģērbu kolekcijas skate RFW ietvaros rīkotās digitālās skates iestudējuma pamatā ir miers Ukrainā. Digitālās izrādes fons ir veidots kā kviešu lauks zem klajas debess. Zilas debesis un zeltains lauks ir Ukrainas karoga pamatā un ir galvenais valsts simbols. Izrādi pavadošās futūristiskās konstrukcijas ir paplašinātā realitāte, kas veido jaunu uztveri par apkārtni. Prezentācijas viesi varēs “doties nākotnē”, tuvplānā aplūkot tērpu detaļas un pēc virtuālā šova apskatīt 3D kolekcijas izstādi.

Foto: Publicitātes foto

“Pushka School studenti bija spiesti pamest savas mājas, dzimteni, un pašlaik katrs no viņiem atrodas dažādos Eiropas nostūros. Ikviens no viņiem vēlas atgriezties mājās, tāpēc kolekcijas galvenā ideja ir balstīta uz ukraiņu identitāti, pašu saknēm un Ukrainas DNS redzējumu. Digitālo apģērbu var iegādāties globālajā mazumtirdzniecības platformā DRESSX, kā arī NFT formātā platformā Support UA Gallery. Pateicoties projekta līdzdibinātājiem: NFT aģentūrai CTRL/ART/D un slavenajai ukraiņu galerijas īpašniecei Likai Spivakovskajai, summa no pārdotajiem darbiem tiks nosūtīta palīdzībai Ukrainas armijai,” stāsta Pushka School vadītāja Irina Krasiļņikova.

Foto: Publicitātes foto

“Izstrādājot virtuālo izstādi, pats grūtākais bija saglabāt pēc iespējas vairāk mākslinieku sniegtās pamatinformācijas, jo vienmēr pastāv jautājums par elektronisko ierīču darbības optimizāciju un balansu starp reālo un virtuālo. Pateicoties Pushka School studentiem un RFW sniegtajai iespējam, varējām radīt pasauli un noskaņu, ar kuru vēlamies dalīties ar skatītājiem,” stāsta Andrejs Leskovskis, uzņēmuma “Bad Frogs”, kas izstrādājis virtuālo šovu, pārstāvis.

Foto: Publicitātes foto

Mode ir kaut kas, kas ir nesaraujami saistīts ar t/c “Spice”. Mēs ejam līdzi laikam, sekojam līdzi pasaules modes tendencēm, tāpēc ir liels gods savās telpās uzņemt pirmo digitālo modes skati Baltijā. Esam pārliecināti, ka tas būs sākums jaunam pavērsienam industrijā,” stāsta tirdzniecības centra “Spice” un “Spice Home” vadītāja Iveta Priedīte.

Foto: Publicitātes foto

Digitālās modes skates prezentācija ikvienam interesentam būs pieejama tirdzniecības centrā “Spice” 28. un 29. maijā no plkst. 12.00 līdz 17.00 pie informācijas punkta centra pirmajā stāvā.

RFW jaunumiem var sekot sociālajos tīklos Facebook, Instagram un mājaslapā www.rfw.lv.

Saistītās ziņas

Kad radošums pārkāpj saprāta robežas: lūk, kā modes dizaineri piedāvā tērpties 2022. gada rudenī 3
Rīgas modes nedēļā izrādīs filmas par pasaules modes leģendām
Ukrainas modes zīmoli, kurus vērts zināt un atbalstīt

 

Vēl portālā

Sandra Kļaviņa par jaunajām attiecībām: "Viņš mani transformēja kā personību"
Dziednieks, kuru svētījusi Zilākalna Marta. Viņš runā maz, par viņu runā darbi 3
Sīpolu mizas, karkadē tēja un daudz kas cits - lasītāju idejas Lieldienu olu krāsošanai
Pievienot komentāru