Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Paziņoti 36. Rīgas modes nedēļas norises datumi; tās simbols - modele ar dzintara tauriņu

Mode
2023. gada 29. martā 13:57 2023. gada 29. martā 13:57
  Pastaiga
No 18. līdz 21. aprīlim galvaspilsētā norisināsies Rīgas modes nedēļa. Latvijas modes nozares galvenā notikuma pasākumi apvieno vairākus formātus vienlaikus: modes skates uz „Hanzas perona” podija un jaunā vietā — „Zunda Towers”, prezentācijas, semināru par ilgtspējīgu modi nozares profesionāļiem un tematiskus sarīkojumus. Šajā sezonā programmas virziens joprojām ir ilgtspējība.

Par gaidāmās Rīgas modes nedēļas foto ir kļuvis stilista Sergeja Hatanzeiska un fotogrāfes Asjas Belovas darbs.


„Nākamās sezonas tēls ir maksimāls nozares aktuālo tendenču atspoguļojums: tūkstošgades sākuma laikmeta atgriešanās, kad bija populāri pazemināta jostas vieta un paaugstināts garums. Mēs esam pārņēmuši tolaik modernos elementus — spilgtas krāsas kā atdzimšanas simbolu, uzkrītošus tēlus un drosmīgas alter ego izpausmes. Modelei uz krūtīm ir apjomīgs dzintara tauriņš. Pirmkārt, tā ir brīvības un viegluma izpausme. Otrkārt, atgriešanās pie saknēm,” stāsta stilists Sergejs Hatanzeiskis.

Foto: Publicitātes foto

„Rīgas modes nedēļas pavasara sesijā mēs turpināsim ilgtspējības tematu. Tā kā modes nedēļa ir nozares profesionāļu un patērētāju saskares punkts, mēs uzskatām, ka ir svarīgi paust vērtības un aktualitāšu nozīmību. Tēla apģērbu ir izgatavojuši jauna latviešu zīmola modes mākslinieki, kam vides vērtības ir asinīs,” piebilst Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Tēlu veidojuši grima māksliniece Liāna Antone, matu meistars Eduards Kazarjans, modele Monta („Moon Models”) un stilista asistente Madara Vintere. Apģērbs — latviešu zīmols „Tribal Hotel”, modes mākslinieki Simona Veilande un Miko. Tērpu papildina zīmola „Rota-L” aksesuāri. 

 

Vēl portālā

Indra Salceviča: "Pirmo reizi dzīvē man ir mīlestība"
Meitiņa piedzima grūtniecības 25. nedēļā. Māras, Kristapa un Luīzes stiprais stāsts
"Grieta vakaros trīs stundas vienkārši kliedza. Biju izmisumā" - Rūta Dvinska par savu pieredzi, kā uzveikt zīdaiņa alerģiju
Pievienot komentāru